Een nieuwe website voor je reisbureau laten maken? 3 Praktische tips.

Zaakvoerder Axel De Corte
Door Axel De Corte
Leestijd: 5 minuten
16 april 2024
Dit artikel delen:

Is het tijd voor een nieuwe website voor je reisbureau? We geven drie bruikbare tips voor een succesvolle website.

Je bestaande website is meer dan ooit een essentieel verlengstuk van je reiskantoor. Maar kan je bestaande website nog voldoende beantwoorden aan de hedendaagse noden van je klanten? Of ben je als moderne reisprofessional wel nog tevreden van je website?

Websites voor reisbureaus: nog steeds noodzakelijk

Is je website gebruiksvriendelijk genoeg voor je klanten?

Is je website gevuld met relevante en recente content? En kunnen klanten makkelijk contact opnemen, een afspraak maken of een reisaanvraag indienen?

Kan je zelf makkelijk je website aanvullen en onderhouden?

Ben je niet altijd zeker van een positief antwoord op deze vragen? Dan is het misschien toch tijd voor een nieuwe website voor je reisbureau.

Heeft je reisbureau eigenlijk wel nog een website nodig?

Met talrijke reisagenten die ook zakelijke accounts starten op sociale media, is er geen twijfel mogelijk dat platformen zoals Instagram, Facebook, TikTok en LinkedIn essentieel zijn geworden voor de marketing en verdere groei van reisbureaus. 

Een nieuwe website voor Book and Go, reisbureau in Sint-Andries (Brugge). Niet alleen een online visitekaartje, maar ook een krachtige marketing- en communicatietool.

Hoewel accounts voor sociale media zeker krachtige hulpmiddelen zijn voor je reisbureau, is er waarde in een website die sociale media gewoon niet kunnen bieden.

Een eigen website voor je reisbureau heeft een waarde die sociale media gewoon niet kunnen bieden.

Een nieuwe website moet aangepast zijn aan jouw noden én die van je klanten

Noden als reiskantoor

Noden van je klanten

Door de coronacrisis werd je website meer dan ooit een essentieel verlengstuk van je reiskantoor. Het is dan ook dé manier geworden hoe klanten je altijd kunnen bereiken en bezoeken.

Zorg voor een gebruiksvriendelijk afsprakensysteem in je nieuwe website, dat maakt van je website de digitale toegangsdeur die je koppelt aan de troeven van een persoonlijk gesprek.

Je website heeft relevante inhoud nodig. Want dat zorgt voor resultaten.

Vandaag zijn structuur en inhoud – of content – erg belangrijk voor de website van je reisbureau. 

Zeker voor een website die bedoeld is als online visitekaartje en 24/7  de digitale toegangsdeur is tot je reiskantoor. 

De juiste content en structuur op je website zorgen voor:

Zorg dus zeker dat je je website gevuld krijgt en hem ongoing up-to-date kan houden met relevante inhoud. Want dat is vaak nog de grootste uitdaging.
 
Ontbreekt het je gewoon aan tijd, met als mogelijk gevolg dat je ‘nieuwe’ website pas maanden later online raakt? Of krijgt je website over een lange periode geen nieuwe inhoud, waardoor hij verouderd aanvoelt?

Neem je online business serieus en zorg voor voortdurende verbetering

Alle grote, succesvolle internetspelers verbeteren hun online business voortdurend. Omdat ze beseffen dat een website niet zomaar een website is. Je website is je business.

Tijd dus om het achterliggende proces dat die bedrijven zo succesvol maakt over te nemen: onderzoeken, experimenteren en meten. Elke dag opnieuw.

Omdat alles altijd beter kan.

Vakantie te paard voor de aanpassingen.

Doe je reisbureau nog meer opvallen bij je klanten. Zowel online als offline.