Je reisbureau website: een lege doos of toch gevuld met relevante inhoud?

Je website gevuld krijgen en hem ongoing up-to-date houden met relevante inhoud is vaak de grootste uitdaging.

Zaakvoerder Axel De Corte
Door Axel De Corte
Leestijd: 3 minuten
18 april 2019
Dit artikel delen:

De website van je reiskantoor: een digitaal uitstalraam, een niet te missen element in je marketing-mix. Dat is intussen voor iedereen wel duidelijk. Maar inmiddels hebben velen ook al de ervaring dat het hebben van een website slechts de eerste stap is. 

Inspirerende inhoud, het belangrijkste onderdeel van je reisbureau website

Je website gevuld krijgen en hem ongoing up-to-date houden met relevante inhoud is een tweede belangrijke pijler. En vaak zelfs nog de grootste uitdaging.
 
Dikwijls ontbreekt het je gewoon aan tijd, met als gevolg dat je ‘nieuwe’ website pas maanden later online geraakt. Of in geen jaren nieuwe inhoud krijgt.
 
Traditioneel krijg je van webbouwers een ‘lege’ technische doos opgeleverd. De website is er dan wel, maar je dient hem nog volledig zelf te vullen met inspirerende content. 
Traditioneel krijg je van webbouwers of kant-en-klare sjabloonwebsites een ‘lege’ technische doos opgeleverd.
 
Een karwei dat al vlug even omvangrijk blijkt als het bouwen van de website zelf. Maar vandaag is dit eigenlijk het belangrijkste onderdeel van je site.
 
Een website is immers als een winkel in een drukke winkelstraat. Je dient onachtzame passanten hun aandacht te trekken en binnen te krijgen, en je probeert klanten zo spoedig mogelijk bij de juiste producten te brengen.
 
Met andere woorden: met welke inhoud ga je de klant verleiden of begeleiden?
Wat zet je in je digitale vitrine?
Hoe deel je je digitale winkelschappen in?
Wat staat er achteraan de winkel en wat in je stock?

Betaalbaar digitaal communiceren

In combinatie met de opkomst van de sharing economie bracht de technologische evolutie heel wat voordelen met zich mee. Heel veel open source mogelijkheden zijn intussen tot wasdom gekomen. Voor aanvaardbare investeringen – dikwijls gewoon je inspanningen – kan je je eigen digitaal platform creëren via de diensten van gratis CMS systeem zoals WordPress.
 
De afgelopen vijf jaar is het ook als kmo mogelijk geworden om op een betaalbare manier digitaal te communiceren. Het voornaamste obstakel vandaag is echter tijd. Tijd vinden om met een zekere regelmaat nieuwsbrieven te versturen, nieuwe reizen op je site te zetten …
 
Voor ons als kmo gespecialiseerd in creatie van content voor toerisme, betekent deze technologische evolutie dat we vandaag twee vliegen in één klap kunnen aanbieden. 

We kunnen nu namelijk op basis van je content meteen ook de architectuur van je website opzetten, nieuwsbrieven opmaken, Facebook-posts creëren … En last but not least kunnen we gebruiksvriendelijke templates opmaken, zodat je ook zelf véél makkelijker je site mee kan beheren, content toevoegen, nieuwsbrieven dupliceren …

Op die manier zit je niet alleen technologisch goed om gevonden te worden in online zoekmachines, maar kan je meteen ook inhoudelijk relevante content publiceren via je eigen digitale kanalen.

We geloven sterk in het bundelen van krachten, middelen en expertise. En ook digitaal kan dat vandaag op een zeer betaalbare en professionele manier.

We sturen je graag enkele voorbeelden indien je dit wenst.

Doe je reisbureau nog meer opvallen bij je klanten. Zowel online als offline.