Uitgeverij in Gent

Wij begeleiden je graag op weg naar een succesvolle publicatie!

Je wil graag een boek, magazine of brochure uitgeven, maar weet niet waar te beginnen?
Uitgeverij KoomBana Bay is een eigenzinnige professionele uitgeverij in Gent.

Geen klassieke uitgeverij

We zijn geen klassieke uitgeverij, maar een eigenzinnig Gents communicatiebureau. We helpen onze klanten graag met raad en daad om hun verhaal te realiseren en in de picture te zetten. Dat kan gaan van advies tot hands-on creatie en productie van drukwerk, promomateriaal en/of digitale communicatiedragers zoals een betaalbare campagne website. Daarnaast hebben we ook een aantal eigen publicaties zoals het inspiratiemagazine OpVakantie! en enkele prentenboeken.

Een eigen prentenboek of aantrekkelijk lifestyle magazine uitgeven?

Enkel advies nodig?

Het is perfect mogelijk dat je enkel op ons beroep doet voor advies. Dan treden we enkel op als architect van communicatie. Maar we kunnen ook helpen bij het realiseren van het boek en de marketing inclusief het opzetten van een betaalbare en gebruiksvriendelijke website, e-mailing account, …

Hulp nodig voor een succesvolle publicatie van je boek?

De zussen Elfi en Elke kregen onze hulp voor de uitgave van hun prentenboek.

Wat we al realiseerden

'Wilde dolfijnen langs je benen'

‘Wilde dolfijnen langs je benen’ is het eerste boek uit deze nieuwe reeks. Het is een mooi en origineel geïllustreerd verhaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar. Het is een met zorg opgemaakt en kwalitatief gedrukt prentenboek. Met hardcover en genaaid.

Mama en Papa gaan op Grote Reis. Ze trekken naar het dolfijnencentrum in Bunbury, West-Australië.

Mama droomt ervan om Shredder, een heel speciale dolfijn, elke dag te zien. Maar kort na aankomst blijkt dat Shredder al een ganse zomer verdwenen is. Waar is Shredder? Zit ze verstrikt in een visnet…? Of erger…?

Dit verhaal gaat over wilde dolfijnen en vurig uitkijken naar iets of iemand, en het gevoel dat daarbij hoort. Ongeduld, ontgoocheling en …

Reeks: Verhaaltjes van jullie
Uitgever: KoomBana Bay bvba
Auteur: Joke de Vreeze
Illustraties: Anna De Palmenaer

Prentenboek voor kinderen van 5 tot 10 jaar.
NUR 273/274
Met hardcover en genaaid.

Formaat: 24 x 29 cm.
Pagina’s: 32
Prijs: € 16,50
ISBN: 9789082424805

'Het paard werd kwaad'

‘Het paard werd kwaad’ is het tweede boek van ‘Verhaaltjes van jullie’, een originele reeks prentenboeken. Het speelt zich af langs de Zijderoute.

Mama en Papa gaan op Grote Reis. In de vallei zien ze paarden. Mama wil graag paardrijden, maar durft niet. Ze ontmoet een nomadenmeisje, Aliz, die haar denken over ‘iets nog niet durven’ voor altijd verandert. Wanneer Mama en Papa aan hun derde rit toe zijn, wordt het paard kwaad …

Dit verhaal gaat over iets doen dat je nog niet durfde en rustig doorzetten als het moeilijk is. Over angst en groeidenken, over omgaan met kwaadheid en een belofte nakomen.

Reeks: Verhaaltjes van jullie
Uitgever: KoomBana Bay bvba
Auteur: Joke de Vreeze
Illustraties: Anna De Palmenaer

Prentenboek voor kinderen van 5 tot 10 jaar.
NUR 273/274
Met hardcover en genaaid.

Formaat: 24 x 29 cm.
Pagina’s: 32
Prijs: € 16,50
ISBN: 9789082424812

'Kinderwens met omwegen'

‘Kinderwens met omwegen’ is het tweede boek van de Verdwaalde Ooievaar. Vzw de Verdwaalde Ooievaar biedt informatie en ondersteuning aan mensen met een kinderwens. Op de website vind je nog meer informatie over het boek.

Achttien mannen en vrouwen vertellen hun verhaal over hun kinderwens en de soms moeilijke weg die ze aflegden. Samen brengen ze een verhaal van hoop. Een authentiek verhaal dat anderen steun en herkenning kan bieden. Heel eerlijk over thema’s als vruchtbaarheidsbehandelingen, adoptie, ongewenst kinderloos zijn, miskramen, sterrenkindjes, onvruchtbaarheid na kanker, donorschap ea. 

De aanbevelingen van prof. Petra De Sutter, prof. Herman Tournaye, de vroedvrouwen van CRG Brugge, Virginie Claes, Eva Mouton en praktijk Anthe tonen een oprechte waardering voor dit boek.

Auteurs: Marijke Merckx, Jacinta De Roeck, Gertjan De Kezel, Tatiana Meeus, Barbara Verhaeghe, Aurélie Van Seghbroeck, Ann, Lora Vander Elst, Karen Goos, Louiza, Lotje Vermeersch, Joke de Vreeze, Marieke Willems, Dieter, Jacinta De Roeck, Nathalie Crommelinck, Liese Lauwereys, Sigrid Lauwereys, Sandra Decadt, Els Van Belleghem en Els De Smedt.

Reeks: De Verdwaalde Ooievaar
Uitgever: KoomBana Bay bvba
Vormgeving: Marie Wynants

NUR 800
Formaat: 14 x 21,5 cm.
Pagina’s: 200
Prijs: € 16,50
ISBN: 9789082424829

'Verhaaltjes van jullie'

‘Verhaaltjes van jullie’ is een nieuwe reeks kinderboeken. Leuke verhalen om zelf te lezen en om voor te lezen, gebaseerd op waargebeurde reisverhalen. We tonen stukjes van de wereld, met veel liefde en authenticiteit, op kindermaat. Op de website kan je nog veel meer lezen over de reeks, de auteur en illustrator en de fijne dingen die we ondernemen. Like ook onze pagina op Facebook.

Bestellen

Boeken kunnen besteld worden op de gebruikelijke werkwijze (o.a. Boekenbank) en worden professioneel en correct geleverd na bestelling. De boekhandels krijgen de gebruikelijke boekhandelskorting*. Voor grotere bestellingen contacteer ons rechtstreeks. Auteur en/of illustrator voorzien ook met plezier een workshop of voorleesmoment in uw zaak.

Samenwerking met de Verdwaalde Ooievaar

In 2017 publiceerde uitgeverij KoomBana Bay ‘Kinderwens met omwegen’ door de Verdwaalde Ooievaar.

* Tijdens de crowdfundingactie voor ‘Kinderwens met omwegen’, waarbij het vooropgestelde bedrag ruim gehaald werd, waren er voor dit specifieke boek bijzondere voorwaarden. In principe verkoopt de Verdwaalde Ooievaar het boek zelf, via de webshop, of via ons als uitgeverij, zonder boekhandelskorting. Uitzonderingen zijn bespreekbaar via de uitgever.