Hoe bereik je meer met je digitale brochures [3 marketing tips voor touroperators]

3 haalbare tips voor (kleinschalige) touroperators om via online marketing je digitale reisaanbod succesvol te promoten

brochures-reisaanbieder-digital-marketing-KBB-blog-2

 Je digitale brochures meer visibiliteit bieden op een efficiënte manier?  Je online reisaanbod als touroperator of andere reisaanbieder online promoten? We geven met KoomBana Bay graag 3 haalbare tips om met resultaat je digitale reisaanbod in de verf te zetten.

Want met online marketing kan je met een reeks georganiseerde, strategische inspanningen je digitale brochures meer gaan promoten. En door je digitale campagne te plannen, in plaats van ad-hocberichten op je publiek af te vuren, verbeter je de prestaties en de resultaten van je marketinginspanningen.

Je online brochures en reisaanbod efficiënt promoten met deze 3 haalbare tips

1. Zorg voor vlotte online vindbaarheid en zichtbaarheid van je brochure

Je brochure op je eigen website

Zorg dat de pagina met je digitale brochure hoog kan scoren in zoekmachines voor dingen die mensen online zoeken. Zorg dus dat er meer op de pagina te vinden is dan enkel de link naar de digitale brochure. Maar voorzie ook een concrete beschrijving van de brochure en de inhoud. Voorzie dat je digitale brochure ook makkelijk raadpleegbaar is. Gebruik bijvoorbeeld een online publisher tool zoals Issuu of Calameo.

Versterk via de websites van je distributiepartners

Als je als reisaanbieder met distributiepartners zoals reisbureaus werkt, doe je er goed aan om te zorgen dat je digitale brochure van je reismerk ook op hun website komt.

Zo zorg je dat je brochure niet enkel vindbaar is via je eigen website, maar versterk je de zichtbaarheid opmerkelijk door ook aanwezig te zijn op de websites van je partners.

Extra zichtbaarheid door publicatie via relevante reiskantoren
KoomBana Bay kan je digitale brochure een extra boost geven. Want we beheren verschillende online brochure bibliotheken. Daardoor kunnen we je brochures rechtstreeks op de websites van relevante reiskantoren publiceren.
KoomBana Bay zorgt voor een brochurepagina op je website met resultaat

Doe als reisaanbieder beroep op ons voor het maken van je website pagina met je digitale brochure. Want dankzij onze relevante ervaring met copywriting voor toerisme kunnen we teksten creëren die voor resultaten zorgen voor jouw reismerk. Steeds met oog voor SEO.  

2. Communiceren via e-mailmarketing

Rechtstreeks naar je eigen adressenbestand

Het voordeel van e-mailmarketing is dat het een eigen marketingkanaal gebruikt om te communiceren met een “gekwalificeerd” publiek (mensen die je reismerk en brochures meestal al kennen en toestemming hebben gegeven voor directe communicatie).

Je bereikt met je brochure je doelpubliek rechtstreeks, zonder afhankelijk te zijn van de algoritmes.

Multipliceer je bereik aanzienlijk

Je hebt als touroperator of andere reisaanbieder natuurlijk niet alleen je eigen publiek. Je hebt ook het doelpubliek van je distributiepartners.

Als je reisbureaus of andere partners kan aansporen om de e-mail campagne van je nieuwe brochure naar hun verzamelde e-mailadressen te sturen multipliceer je het bereik aanzienlijk.

KoomBana Bay helpt je met extra bereik voor e-mail marketing

Als marketingbureau voor de toeristische sector zijn we vertrouwd met e-mailmarketing. We sturen regelmatig nieuwsbrieven voor reisbureaus. We kunnen dus makkelijk je digitale brochure via e-mail marketing extra in de verf zetten door het ook te verspreiden via de nieuwsbrieven van meer dan 20 reisbureaus.

3. Verspreiden via sociale media marketing

Deel je digitale brochure via je socialemediakanalen

Net als e-mailmarketing kan je met sociale media rechtstreeks communiceren met een publiek dat je reismerk volgt. Maar in tegenstelling tot e-mail kunnen berichten op sociale media zich snel buiten je eigen volgers verspreiden om organisch een enorm publiek te bereiken. 

Zorg dat je post over je digitale brochure aantrekkelijk genoeg is. Zorg voor een creatieve inkleding. Zo maak je meer kans dat je post viraal gaat en je dus een groot aantal geïnteresseerde reizigers kan bereiken.

Vergroot je bereik met een kant-en-klare post over je brochure voor je distributiepartners

Maak het de reisbureaus makkelijk. Maak een kant-en-klaar bericht over je nieuwe (digitale) brochure. Door hen die kant-en-klare posts aan te reiken zorg je dat ze ook via hun socialemediakanalen reizigers bereiken.

Reisbureaus hebben vaak – als lokale verankering – trouwe volgers die alle posts gezien hebben. 

Je reisbrochure promoten? Dat doe je het volledigst met product marketing

Wat is een product marketing campagne?

Productmarketingcampagnes worden door touroperators of andere reisaanbieders vaak gebruikt om een product, zoals een nieuwe nieuwe brochure, op de markt te brengen.

Het is een van de belangrijkste en meest complexe campagnes in de levenscyclus van een product. Bij een nieuw product komt dit omdat een nieuw geïntroduceerd product nog effectieve marketingcommunicatie nodig heeft om de verkoop te beïnvloedenDit soort campagne moet voortkomen uit je go-to-market-strategie.

KoomBana Bay helpt met je contentcreatie voor je campagne
Nood aan wervelende teksten en visuals voor je product marketing campagne? We helpen je graag met de creatie van de content die je nodig hebt. Contacteer ons voor alle mogelijkheden.

Kies voor de 360° product marketing formule

De zogenaamde 360°-marketing gaat over het promoten van je reisproduct met een samenhangende boodschap via meerdere marketingkanalen.

Ter vergelijking: terwijl je sociale media en e-mail perfect afzonderlijk als kanaal kan gebruiken, gebruiken we met een 360-marketingcampagnes beide kanalen (en meer!) om je boodschap over te brengen. 

Meerdere kanalen en een samenhangende boodschap. Het klinkt misschien heel alledaags. Maar campagnes die we op deze manier ontwerpen, hebben twee voordelen ten opzichte van hun alternatieven voor één kanaal:

  • Meer marketingkanalen betekent dat er meer mensen worden bereikt tijdens de campagne en dat potentiële klanten je makkelijker bereiken.
  • Eén samenhangende boodschap die meerdere keren wordt herhaald, is makkelijker te begrijpen, te onthouden en ernaar te handelen.

Deze twee voordelen maken 360° campagnes tot de ideale tool van je promotie campagne, de introductie van een nieuw product of gewoon om het bereik en de impact van je boodschap te maximaliseren.

Doe je reismerk nog meer opvallen bij je klanten. Zowel online en offline.

Zaakvoerder Axel De Corte
Door Axel De Corte
Leestijd: 5 minuten
1 juni 2023
Dit artikel delen:

Andere artikels

Een goede website voor reisagenten? Die is even overtuigend als jezelf!

Op zoek wat een goede website voor reisagenten nodig heeft om te overtuigen? KoomBana Bay geeft 3 tips om …

Een nieuwe website voor je reisbureau laten maken? 3 Praktische tips.

Is het tijd om een nieuwe website voor je reisbureau te laten maken? We geven 3 tips voor een succesvolle …

Waarom je de website van je reisbureau moet vullen met relevante inhoud

Je website gevuld krijgen en hem ongoing up-to-date houden met relevante inhoud is als reisbureau vaak een grote uitdaging… …