Kostenefficiënte sociale media campagnes voor toerisme? Gebruik kant-en-klare posts!

In een social media campagne kan veel tijd en energie kruipen. Ontdek het potentieel van kant-en-klare sociale media posts ter ondersteuning om zo kostenefficiënt je online visibiliteit te onderhouden.

sociale media campagnes voor toerisme

Ontgrendel het potentieel van je reismerk met kant-en-klare sociale media! In een succesvolle social media campagne voor toerisme kruipt al gauw veel tijd. Met onze op maat gemaakte verzameling kant-en-klare social media-berichten kan je je als reisprofessional concentreren op waar je goed in bent – reizigers de ervaring van hun leven geven – terwijl je toch een zekere continuïteit kaan aanhouden in je online aanwezigheid. 

Hoe begin je aan een social media campagne voor toerisme?

Bepaal je content aan de hand van de soort marketing campagne

Sales of promotie campagne

Promotiecampagnes of sales campagnes zijn eerder kortetermijninitiatieven die gebruikt worden om de vraag naar een product te stimuleren zoals bijvoorbeeld de Club Med Happy First of TUI Live Happy campagnes bij de lancering van het volgende seizoen.

Meestal is het doel van een promotiecampagne om de verkoop te verhogen. Denk aan tijdelijke aanbiedingen, korting, enzovoort. Het idee is om de weerstand van een aankoop te verminderen (prijs, gratis vluchten … ) en het beslissingsproces te versnellen door een gevoel van urgentie te creëren.

Omdat tijdelijke kortingen vaak snel resultaat opleveren, kan het verleidelijk zijn om deze campagnes vaak te gebruiken.

Toch heeft het te vaak uitvoeren van deze campagnes zijn keerzijden. Kortingen kunnen namelijk je reismerk devalueren en het in de toekomst moeilijker maken om je reizen tegen normale prijzen te verkopen.

Product marketing campagne

Productmarketingcampagnes worden door touroperators of andere reisaanbieders vaak gebruikt om een product (zoals een nieuwe bestemming of nieuwe brochure) op de markt te brengen.

Het is een van de belangrijkste en meest complexe campagnes in de levenscyclus van een product. Dit komt omdat een nieuw geïntroduceerd product nog effectieve marketingcommunicatie nodig heeft om de verkoop te beïnvloeden.

Dit soort campagne moet voortkomen uit je go-to-market-strategie.

Brand awareness campagne

Brand awareness campagnes benadrukken je reismerk en waar het voor staat om de herkenbaarheid bij je doelgroep te vergroten.

Deze campagnes voor merkbekendheid zijn vaak subtielere, indirecte manieren die invloed hebben op de verkoop. 

Dus in plaats van kortingen aan te bieden, kan je je publiek eraan herinneren dat je reismerk staat voor het luxueuzere segment, verantwoord toerisme, specifieke bestemmingen

Wat je niet mag vergeten bij het opbouwen van naamsbekendheid is dat het het beste werkt als het een systematische inspanning is. Want de kosten van het ‘vergeten’ van je reismerk kunnen hoog zijn. Gelukkig zijn er manieren om je reismerk uit de vergetelheid te redden, zelfs wanneer de timing voor consumenten niet ideaal is om een aankoop te doen.

KoomBana Bay helpt je met contentcreatie

Nood aan inspirerende storytelling voor je brand awareness campagne? 

Of liever een wervelende tekst voor je promotie campagne?

 We helpen je graag met de creatie van de content die je nodig hebt. 

Zorg voor je online visibiliteit

Bereik je eigen volgers én meer

Met sociale media communiceer je rechtstreeks met een publiek dat je reismerk volgt.

Als je zorgt dat de inhoud van je campagne aantrekkelijk genoeg is, maak je kans dat je post viraal gaat en je dus een groot aantal geïnteresseerde reizigers kan bereiken.

Want berichten op sociale media kunnen zich snel buiten je eigen volgers verspreiden om organisch een enorm publiek te bereiken.

Vergroot je bereik met kant-en-klare posts

Maak het je distributiepartners makkelijk.

Door hen kant-en-klare posts aan te reiken met je boodschap zorg je dat ze ook via hun socialemediakanalen reizigers bereiken.

Reisagent hebben vaak – als lokale verankering – trouwe volgers die alle posts gezien hebben.

Moeiteloze marketing

Via de sociale media kanalen van je verdelende reiskantoren bereik je met je reismerk nog meer reizigers. Als je posts kant-en-klaar zijn, kunnen ze zonder veel moeite gebruikt worden.

Zo heb je meer kans dat de boodschap van je campagne bij het doelpubliek terecht komt.

Doe mee aan OpVakantie!

Doe je als reismerk mee aan OpVakantie! ? Dan krijg je van ons extra visibiliteit in de vorm van sociale media posts die we aanleveren aan de deelnemende reiskantoren.

Doe je reismerk nog meer opvallen bij je klanten. Zowel online en offline.

Zaakvoerder Axel De Corte
Door Axel De Corte
Leestijd: 4 minuten
1 juni 2023
Dit artikel delen: