Een goede website voor reisagenten? Die is even overtuigend als jezelf!

Zaakvoerder Axel De Corte
Door Axel De Corte
Leestijd: 4 minuten
16 april 2024
Dit artikel delen:

Op zoek naar wat een goede website voor reisagenten nodig heeft om te overtuigen? KoomBana Bay geeft 3 tips om je website even geloofwaardig te maken als jezelf. Bovendien kan dat je nog flink wat tijdswinst opleveren.

Regelmatig horen we reisagenten met hun eigen reisbureau zeggen: “Ja, als ik klanten eenmaal aan de telefoon of in mijn kantoor heb en persoonlijk met ze kan praten, dan kan ik makkelijk mensen overtuigen, maar mijn website levert me weinig reisaanvragen op.”

En dat is een interessant punt. Want een goede website voor reisagenten is net zo overtuigend als jijzelf.  Maar praten gaat als reisadviseur vaak een stuk makkelijker dan teksten schrijven voor de website. Daarom willen we met KoomBana Bay die persoonlijke manier van communiceren en jou als persoon veel beter verwerken in je website.

Je website als reisagent ‘overtuigend’ maken kan makkelijk met deze 3 tips

Laat jezelf zien!

Stel je team voor

Heb je een reiskantoor met verschillende medewerkers? Zorg dan dat je voltallige team aanwezig is op de over ons pagina. Laat elke medewerker zichzelf kort voorstellen voor die extra persoonlijke touch.

Geef je website een gezicht

Laat jezelf zien op de ‘Over Ons’ pagina of liever nog, meteen op de homepagina! Zorg voor kwalitatieve foto’s en sfeervol beeldmateriaal van jezelf op studiereis, in je kantoor …

Deel je persoonlijke tips

Geef persoonlijke tips in je blogs, reisverslagen en in je zelf uitgeteste rondreizen.

Iemand die wel al geïnteresseerd is in een door jou aangeboden bestemming of reis, maar nog twijfelt of hij wel zal boeken, trek je over de streep met persoonlijke ervaringen en insider tips. Mensen willen graag weten wat ze mogen verwachten, dus zien ze graag wat ze zullen beleven tijdens een excursie of reis. Dat je ze voor bent gegaan, schept vertrouwen.

Het gaat natuurlijk niet alleen om de ‘droge feiten’ als in ‘we gaan highlight A en B bezoeken’, maar vooral om wat de ervaring écht bijzonder maakt: en dat weet jij als expert natuurlijk precíes te vertellen in je reisverslagen.

Tip: bespaar tijd met een makkelijk beheerbare website

Een goede reisbureau website laat toe om op een gestructureerde manier reisverslagen, vakantietips, promoties, voorbeeldreizen en andere reisinspiratie te voegen.

Dankzij de voorgedefinieerde velden van onze ‘In de kijker’ module of digitale brochure module bijvoorbeeld kan je als reisagent de content van je website makkelijk zelf beheren. Je artikel verschijnt automatisch in je huisstijl. Invullen, publiceren, klaar.

Op sommige momenten toch te weinig tijd? Reken dan gerust op ons. Als externe communicatiespecialist kunnen we snel en efficiënt nieuwe informatie toevoegen.

Zorg dat je bekend komt te staan als een beproefde informatie- en nieuwsbron.

  • Maak artikels, reisverslagen of misschien zelfs een webinar. Deel je favoriete tips, aanbevolen excursies, leuke vakantie-ideeën of toffe reisbestemmingen. Doe aan contentmarketing!
  • Stuur je nieuwsbriefabonnees op regelmatige basis een overzicht van de populairste berichten op je website.
  • Stuur periodieke e-mails over vakantietrends, populaire bestemmingen, reisbeperkingen of bekende trekpleisters.

Bewijs dat je betrouwbaar bent

Ben je aangesloten bij organisaties die vertrouwen geven bij je klanten zoals bijvoorbeeld VVR, Avitour, Selectair … Zet het logo van die organisaties dan op jouw eigen reisbureau website neer.  Zo hoeven bezoekers niet verder gaan zoeken naar een reisorganisatie die logo’s wél online heeft staan.

Vertrouwde organisaties geven een veilig gevoel

Zorg bijvoorbeeld ook dat het logo van je verzekering duidelijk zichtbaar is. 

Doe je reisbureau nog meer opvallen bij je klanten. Zowel online en offline.

Andere artikels

Een nieuwe website voor je reisbureau laten maken? 3 Praktische tips.

Is het tijd om een nieuwe website voor je reisbureau te laten maken? We geven 3 tips voor een succesvolle …

Waarom je de website van je reisbureau moet vullen met relevante inhoud

Je website gevuld krijgen en hem ongoing up-to-date houden met relevante inhoud is als reisbureau vaak een grote uitdaging… …
Brochures op de website van je reisbureau, een verrassende meerwaarde

Brochures op de website van je reisbureau? Een verrassende meerwaarde!

Maak het je klanten makkelijk. Laat ze door de digitale brochures van je favoriete reisaanbieders bladeren. …