De kunst van overtuigen #3

Autoriteit

Mensen volgen makkelijker geloofwaardige deskundige experten. Dat merken we dagelijks. Waarom komen wetenschappers en experten die onze regeringen adviseren in deze uitzonderlijke coronatijden anders zo prominent in beeld? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat mensen vlugger zullen volgen en iets aanvaarden als een deskundige terzake hen zo adviseert.

De kunst van overtuigen: Autoriteit - Cialdini | KoomBana Bay - Tourism marketing & communication agency

Axel De Corte

mei 26, 2020

Leestijd: 2 minuten

Delen

Zorg voor optimale omgevingsfactoren

Welke signalen stuur je zelf of in je omgeving uit zodat mensen de indruk hebben dat ze met een geloofwaardige expert te maken hebben?

Loop eens bij jezelf als bezoeker binnen. Als je 10 minuutjes dient te wachten: welke indrukken krijg je als je even rondkijkt in je kantoor of op je website? Welke expertise kan je in een oogopslag waarnemen?

Voor je nog maar een poging tot overtuigen doet, maken de signalen die jezelf en je omgeving uitstralen al een wereld van verschil. Zorg dus dat de omgevingsfactoren optimaal zijn.

Tot 20% meer afspraken

Je hoeft uiteraard niet in zelfstoef te vervallen, je kan ook iemand anders jou als expert laten aanwijzen. En dat mag gerust een medewerker of collega zijn. We blinken als reisprofessional allemaal wel in iets uit. Gebruik je ervaring en expertise dan ook om je te onderscheiden.

“Ik zal je doorverbinden met mij collega [naam] + die veel ervaring & expertise heeft met […]”

Expertintroductie kan tot 20% meer afspraken en 15% meer bevestigingen leiden.

Een significant verschil dat je snel en kosteloos kan implementeren. Breng meteen eens de expertise in kaart die jullie bundelen op kantoor. En communiceer die niet alleen onder de collega’s maar ook on- en offline naar je klanten.

Lees het vierde principe: Consistent gedrag

Waar wacht je nog op?

Wens je graag professioneel advies om je op weg te zetten? Of een paar extra handen om bijvoorbeeld je nieuwsbrief op te maken en uit te sturen op het ritme dat je voor ogen hebt?
Contacteer ons gerust voor een kennismakingsgesprek.