5 SEO-tips om de website van je reisbureau beter te laten scoren.

Zaakvoerder Axel De Corte
Door Axel De Corte
Leestijd: 3 minuten
14 april 2024
Dit artikel delen:

Wil je graag wat hoger in de ranking komen tussen de zoekresultaten van Google? We pikken er 5 tips uit die je eenvoudig kan realiseren

In dit blogartikel geven we je graag enkele fundamenten van de SEO-wereld mee. We pikten er 5 tips uit die je vrij eenvoudig kan realiseren om te zorgen dat je website ook in 2024 makkelijker gevonden wordt. Zo kom je hoger in de ranking komen tussen de zoekresultaten van Google.

1. Google kan maar vinden wat er staat

Een eigen website hebben, betekent niet dat die meteen ook met voldoende én voor je klanten relevante content is gevuld. Relevante inhoud is dus de eerste stap. 

Het lijkt evident, maar het is nog steeds een van de allerbelangrijkste fundamenten van SEO. Als het niet op je website staat, kan Google het daar ook niet terugvinden.

Hoe vaak zien we nog websites van reisagenten waarbij eenvoudigweg rechtstreeks doorgelinkt wordt naar touroperators? Gevraagd naar het aantal effectieve boekingen, blijkt dat zo goed als niets op te leveren. Logisch. 

Een klant die op zoek is naar een ‘vliegvakantie Tenerife’ zal nooit op jouw website terechtkomen als daar niets over vliegvakanties naar Tenerife te vinden is.

2. Zet je expertise in de kijker

Techgiganten gaan de strijd met fake news meer en meer aan. En zoekmachines proberen valse waarheden als dusdanig te markeren. Volkomen terecht. 

De betrouwbaarheid van informatie wordt steeds belangrijker. Wat we als reisprofessionals alleen maar toejuichen. Stel de zaken niet mooier voor dan ze zijn. Communiceer eerlijk en transparant en zet vooral je eigen expertise in de kijker. 

Als je klanten zien dat je uit eigen ervaring spreekt, wekt dat alleen maar extra vertrouwen. Deel via je digitale kanalen dus zeker je eigen reisimpressies van studiereizen.

3. Google geeft vaker directe antwoorden

Het principe waarop zoekmachines functioneren is vrij eenvoudig. Je gebruikt een zoekbalk zogezegd om een ‘vraag’ te stellen, waar Google een zo relevant mogelijk ‘antwoord’ op probeert te vinden. Om te beginnen draait het er dus om of dat antwoord wel op je website te vinden is.

Dat Google eerder gevonden antwoorden vaker en meteen doorgeeft, is je wellicht ook al opgevallen. Maak de antwoorden op je website dus hapklaar. Zet ze niet alleen in teksten, maar zorg ook dat beelden en video’s relevante zoektermen bevatten. Foto’s met enkel een cameranummer in de benaming, daar ben je maar weinig mee.

4. Je Google-bedrijfspagina al geclaimd?

Wanneer je je eigen reismerk of reisbureau opzoekt, dan zag je de Google-bedrijfspagina aan de rechterkant bij de zoekresultaten vast al eens passeren. Op zo’n bedrijfspagina bundelt Google de digitale sporen van je bedrijf quasi vanzelf.

Voor wie het nog niet gedaan zou hebben: claim de bedrijfspagina die Google voor je heeft gegenereerd. En neem de tijd om alle informatie op punt te zetten.

5. Niet vergeten: promoot je website ook offline

De coronacrisis deed de digitalisering alleen maar toenemen. Desondanks blijkt de kracht van offline marketing nog altijd niet te verwaarlozen. Integendeel! Drukwerk blijft enorm krachtig voor naamsbekendheid en visibiliteit in 2024. En om mensen gericht naar bepaalde info op je website te leiden.

Meer over de kruisbestuiving tussen on- en offline?

Doe je reisbureau nog meer opvallen bij je klanten. Zowel online als offline.

Hoe goed scoort de website van jouw reisbureau?