Verjaardagstrip Parijs 10 Jaar KoomBana Bay

Zaterdag 16 maart was ’t zover. Ter gelegenheid van de 10e verjaardag van KoomBana Bay gingen we naar Parijs met een fijn gezelschap van partners en reisprofessionals. Het was een boeiende, plezante én inspirerende dag met een mooi gevarieerd programma.

Aftermovie

Nabeschouwing

Afspraak ’s morgens vroeg in station Brussel-Zuid vanwaar we de Eurostar namen naar Paris-Nord. Instappen om 7u40, arriveren om 09u10 en om 09u40 al een groepsfoto nemen voor de Arc de Triomphe. Een aangename manier van reizen om zo vlug in Parijs te staan.

Bedankt voor dit mooie initiatief. Ik denk dat we kunnen zeggen dat we een stempel hebben gedrukt. Het is mooi om te zien dat we samen met leuke partners een win-win kunnen realiseren voor iedereen.
Bart Geeroms
NMBS

Le matin aux Champs Elysées ...

Eerste bezoek van de dag: het Club Med boutique appartement op de Avenue des Champs Elysées, vlak bij de Arc de Triomphe. Een mooie inspirerende start van de dag om er door Club Med onthaald te worden in hun eerste boutique appartement in hartje Parijs met café, champagne, macarons van bij de buren – Ladurée – en viennoiserie.

Gezien het succes om lifestyle vakanties vanuit een stijlvol lifestyle kader te verkopen heeft Club Med inmiddels in meerdere Franse steden een boutique appartement geopend. En aangezien we allemaal vakantiedromen verkopen, een mooie eyeopener voor deze dag.

Het is een mooi voorbeeld dat investeren in fidélité, méér dan de moeite loont. Want dat moet je Club Med wel nageven. Ze slagen er toch heel goed in om klanten te doen terugkeren door onder andere een sterke community en clan-gevoel te ontwikkelen. En da’s geen toeval, maar een heel bewuste strategie, waarbij ook partner-reiskantoren nauw betrokken worden omwille van hun persoonlijke band met klanten.

Inmiddels is Club Med ook sterk internationaal gegroeid. In tegenstelling tot het stereotiepe beeld, zijn 30% van de klanten Fransen en 70% internationale gasten.

De sfeer binnen het Club Med appartement was zalig, een heel aangename omgeving voor zowel de medewerkers als de klanten, ik kan begrijpen dat mensen meteen reserveren als ze hier een bezoekje brengen.
Lesley Aerts
Uniglobe Robins Travel
Een dikke dankjewel voor dit mooie initiatief en een dikke BRAVO voor de vlekkeloze uitvoering en organisatie. We waren verheugd om samen met alle betrokken partners aanwezig te zijn, want volgens mij was het een zeer geslaagde dag! Ik kijk al uit naar de volgende gelegenheid!
Jeremy Scarpati
Club Med

Midi: panoramische stadstour Parijs

Net voor de middag werden we op de Avenue des Champs Elysées opgepikt door Tootbus voor een panoramische stadstour met open dak.

In de laatste rechte lijn naar de Olympische Spelen deze zomer, ligt Parijs er pico bello bij. Een panoramische rondrit kon uiteraard niet ontbreken. We (her)ontdekten de iconische highlights van de stad met een belegd broodje vanaf 4 meter hoogte in een 100% elektrische bus. En de zon maakte dat alle opgepoetste goud schitterde als vanouds.

Ook al is dit een klassieker, het was boeiend om op deze manier de highlights van Parijs nog eens te zien schitteren. En wat vooral opviel: deze 100% elektrische bussen maken geen geluid en stoten geen stinkende diesel uit waardoor je er nog meer middenin zit. Echt een aanrader voor onze klanten.
Isabelle Detremmerie & Marc Lefevere
4disa travel

Après-midi: Privébezoek Collection Pinault - Bourse de Commerce

Mr. Pinault is niet alleen eigenaar van PONANT, zijn privé-kunstcollectie is een van de tien meest waardevolle kunstverzamelingen ter wereld en is te bewonderen in drie musea waarvan één in Parijs, namelijk in de Bourse de Commerce. Het is een mooi voorbeeld van de doorgedreven immersieve koers die Ponant vaart met zijn themacruises.

Aangezien er momenteel een wisseling van tentoonstelling is, kregen we een architecturale rondleiding in het bijzonder knap gerestaureerde, historische gebouw. Een inspirerende publiek-private samenwerking van de familie Pinault en de stad.

Tijdens dit privébezoek ervaarden we tot welk mooi resultaat dit leidde. Een nog te ontdekken parel in Parijs. En da’s ook waarmee rederij PONANT zich wil onderscheiden. Verrijkende samenwerkingen aangaan met klinkende instituten zoals het Louvre, l’Opéra de Paris, Marseille Jazz des Cinq Continents … om immersieve ervaringen aan te bieden tijdens themacruises.

Late namiddag: Galeries Lafayette Paris Haussmann

The French way of life ten voeten uit. Galeries Lafayette Paris Haussmann is een bijzonder verrassende bestemming op zich. Er valt véél meer te beleven dan je op ’t eerste zicht zou denken. 

En het dakterras biedt wat ons betreft het mooiste uitzicht over Parijs. Beslist een goeie insidertip. Want er valt het hele jaar door van alles te beleven. Tijdens Roland Garros bijvoorbeeld kan je in een chaise longue op het dakterras de matchen op groot scherm volgen. Of tijdens de French Touch zomerweken is er van alles te doen met ook open air films, dj-sessies … 

Alvorens terug te keren, genoten we nog kort even van wat vrije tijd om bijvoorbeeld een terrasje te doen. Want de weergoden waren ons bijzonder goed gezind tijdens deze verjaardagstrip naar aanleiding van 10 jaar KoomBana Bay.

Om 19u24 namen we de Eurostar terug naar Brussel. We sloten de dag in stijl af met een retour in première classe met diner.

En last but not least. Als communicatiebureau gespecialiseerd in toerisme vonden we het ook tof om te zien hoe iedereen van de gelegenheid gebruik maakte om zijn ervaringen in beeld te brengen te delen via hun social media kanalen. 

Bedankt aan alle partners!

We zijn Club Med, Tootbus, PONANT, Galeries Lafayette Paris Haussmann, Eurostar en NMBS International bijzonder dankbaar dat we deze unieke ervaringen konden aanbieden om onze 10e verjaardag op een plezante én inspirerende manier samen met enkele van onze partners en klanten te vieren.

Het verhaal van KoomBana Bay

Hoe we bij de naam KoomBana Bay komen? En wat het betekent? Het zijn vragen die we vaak gesteld krijgen. Het is een naam met een bijzonder persoonlijk verhaal dat – jaren nadat de hemel totaal onverwacht op ons hoofd was neergestort – de voorbode van een nieuw leven was.

Lees het verhaal van KoomBana Bay ➔ 

Foto's

Zaakvoerder Axel De Corte
Door Axel De Corte
Leestijd: 5 minuten
18 maart 2024
Dit artikel delen: