Waar komt onze naam KoomBana Bay vandaan?

Hoe we bij de naam KoomBana Bay komen? En wat het betekent? Het zijn vragen die we vaak gesteld krijgen. Het is een naam met een bijzonder persoonlijk verhaal dat – jaren nadat de hemel totaal onverwacht op ons hoofd was neergestort – de voorbode van een nieuw leven was.

Axel De Corte

april 9, 2020

Leestijd: 3 minuten

Delen

Het verhaal van KoomBana Bay en de wilde dolfijnen

De foto die we gebruiken op onze homepagina is genomen in het échte KoomBana Bay in West-Australië. De baai van KoomBana is een bijzondere unieke plaats. Je kan er wilde dolfijnen vanaf het strand spotten. En als je kniehoog in het water staat zwemmen ze soms zelfs langs je benen heen. In 2008 hebben we er als vrijwilliger meegewerkt in het Dolphin Discovery Center. We waren in het dolfijnencentrum aan Koombana Bay beland, omdat we een paar jaren eerder een sterrenkindje hadden. Als er dan toch geen kindje kwam, konden we misschien enkele dromen realiseren waar we wel vat op hadden, zoals terug een grote reis maken. We troffen de nodige voorbereidingen en zochten twee vrijwilligersprojecten. We genoten van het samen plannen en dromen.

We hebben zelfs een prentenboek Wilde dolfijnen langs je benen  gemaakt van ons originele verhaal. En ook al was dat niet de bedoeling, hebben we daar blijkbaar heel wat positieve aandacht op grote events en in regionale en nationale media mee getrokken. Een mooi voorbeeld dat een sterk authentiek verhaal mensen aanspreekt. Ervaring die we nu inzetten om onze klanten te helpen local hero te worden en die mijn vrouw ertoe heeft aangezet om een personal coaching-afdeling Talent&nest te ontwikkelen. 

Om meerdere redenen leek KoomBana Bay ons ook een gepaste naam voor ons communicatiebureau gespecialiseerd in toerisme. Je kan er vandaag de dag niet meer omheen. Communicatie is cruciaal voor groot én klein. Het volstaat niet langer om een unieke troef te hebben, bijvoorbeeld wilde dolfijnen waarmee je zo kan zwemmen, of een reisbureau op een premium locatie in de hoofdwinkelstraat van je stad of gemeente. Als je niet op een gepaste manier communiceert waar mensen je kunnen vinden of wat je precies doet, dan loopt of surft iedereen zomaar aan je voorbij.

Resoluut voorop op een eigen pad

Dolfijnen communiceren bovendien op een geheel eigen, unieke en slimme manier én bundelen daarbij graag hun krachten. Wij kiezen ook resoluut om het ‘anders’ te doen en helpen onze klanten graag om hun ‘eigen verhaal’ te ontwikkelen. We geloven ook sterk in het bundelen van middelen, expertise en ervaring. Kopiëren wat anderen reeds doen, is inderdaad ook een optie. Chinezen en Japanners zijn er groot mee geworden.

Differentiëren is op ’t eerste zicht misschien niet de eenvoudigste weg. Maar als je erin slaagt om je eigen weg te vinden, dan loop je niet steeds anderen achterna en ga je resoluut voorop op je eigen pad. Je zal merken dat een oprecht verhaal met passie ongetwijfeld het meest gewaardeerd wordt.

Wil je weten wat jouw weg zou kunnen zijn? Contacteer ons gerust. We hebben er een ganse methodiek voor uitgewerkt die inmiddels erkend werd door de kmo-portefeuille. Zo geniet je zelfs van 30% subsidies bij het uittekenen van je eigen ondernemingstraject.

Een sterk symbolisch verhaal

Een derde reden. De kracht van storytelling. Geef toe. Mochten we gewoon Axel De Corte bvba gekozen hebben dan zou dat weinig tot de verbeelding spreken. Een boeiend onderscheidend verhaal daarentegen blijft beter hangen. Uit neurowetenschappelijk onderzoek blijkt immers dat onze hersenen op verhalen zijn ingesteld. Emoties winnen het namelijk van logica!

Wanneer je een fantastisch verhaal hoort, komen er chemische stoffen vrij zoals cortisol, oxytocine en dopamine. Storytelling is daarom essentieel in je communicatiemix. In een wereld waarin mensen overspoeld worden met keuzemogelijkheden, is een aantrekkelijk vertrouwenwekkend verhaal vaak doorslaggevend.

Wat is jouw verhaal?

We helpen het graag vormgeven en verspreiden.
Contacteer ons gerust voor een kennismakingsgesprek.