OpVakantie! 21/22: Wat is nieuw? Wat blijft hetzelfde?

Zaakvoerder Axel De Corte
Door Axel De Corte
Leestijd: 5 minuten
30 augustus 2021
Dit artikel delen:

Geloof je ook dat het stilaan tijd is om de langverwachte relaunch van je reisbureau of reismerk concreet vorm te geven? Slim samenwerken zal daarbij ongetwijfeld meer dan ooit belangrijk zijn. Kom uit uw kot om je reisonderneming kostenefficiënt te herlanceren. 

Ons uniek samenwerkingsproject voor de Belgische reissector OpVakantie!  herneemt voor 2021-2022.

In dit artikel

Wat is nieuw? 2x Win-win!

Win-win: kruisbestuiving van cliënteel. Betrek je lokale collega-handelaars en trek meer potentiële klanten aan.

We raden aan om het communicatieproject als reisbureau ook lokaal uit te rollen en de krachten te bundelen met enkele collega-handelaars die dezelfde of gelijkaardige klanten over de vloer krijgen. Zo kan je lokaal de kruisbestuiving van cliënteel te activeren. Op die manier kan je mogelijk zelfs gratis deelnemen.

Als duwtje in de rug hebben we alvast een aantrekkelijke partnerfiche voor je klaar. Gebruik die om je lokale collega-middenstanders aan te spreken voor een vakantiedeal in je magazine. Vaak is er wel een link met reizen te vinden.

Enkele win-winacties als voorbeeld:

  • Degustatieavond met je lokale wijnhandelaar met smaken en presentaties van specifieke bestemmingen
  • Welkom-thuis-frietje na een deugddoende vakantie
  • Kortingsactie voor een reiskoffer bij je lederwarenwinkel in de buurt

Win-win: onze content meteen op jouw website of blog. Voor klanten die op zoek zijn naar jouw reisexpertise.

Kom je tijd tekort om de reisreportages van het magazine op je website te krijgen? Doe gerust een beroep op ons om je content kostenefficiënt te publiceren. Bovendien hebben we digitaal ook een nieuwe een kant-en-klare oplossing voor je klaar … 

Kant-en-klare OpVakantie!-blog

We kunnen je vanaf nu een kant-en-klare blog aanbieden met regelmatige publicatie van de reisinspiratie uit het magazine:

Meer reisaanvragen, klantenvertrouwen én hoger scoren in zoekmachines?

Onze reisreportages op jouw website? De ideale content marketing tool om de website van je reismerk een boost te geven. Ontdek op welke manier dat in zijn werk gaat.

OpVakantie!  Wat blijft hetzelfde?

Naast onze het ontwikkelen van bovenstaande nieuwigheden, houden we uiteraard vast aan de sterktes van OpVakantie!. De vertrouwde principes blijven daarbij hetzelfde:

Met OpVakantie! helpen we onafhankelijke reisagenten, (niche-)touroperators en toeristische diensten, cruisemaatschappijen, hotels, airlines ... om vakantiegangers proactief te inspireren voor een volgende reis. Dit door kant-en-klare communicatiemiddelen aan te reiken met originele en inspirerende content.

Lees nog eens het volledige verhaal of download onze fiches.

Betaalbaar dankzij krachtenbundeling

Co-marketing? Ja! Want samen kunnen we meer ...

We bundelen de krachten en middelen van reisagenten en vakantie­aanbieders.

Zo krijgen reisagenten een gebruiksklare mogelijkheid voor directe marketing naar hun (potentiële) klanten. En kunnen (niche-)touroperators, toeristische diensten, cruisemaatschappijen … heel gericht, op een aantrekkelijke, betaalbare manier hun aanbod naar de eindklant communiceren.

Co-marketing kan gunstig zijn voor elke onderneming die zijn publiek wil verbreden, naamsbekendheid wil vergroten en een nieuw type inhoud aan zijn publiek wil aanbieden. Het is het proces van twee of meer bedrijven tegelijkertijd te laten groeien door samen te werken om expertise te delen met, en waarde te bieden voor, hun publiek.

Contentmarketing: duurzame marketing voor je reisonderneming

Gebruik onze beelden en teksten als frisse, kant-en-klare content voor je eigen website. Zo bouw je met een minimale inspanning aan de duurzame marketing van je reisbureau. En kan je bovendien een hoger scoren in Google zoekresultaten.

Verspreid de inhoud daarna via je elektronische nieuwsbrieven en social media. Om je klanten ook digitaal al enkele ideeën te geven voor hun volgende vakantie. 

Lees meer over de kracht van content marketing voor je reisonderneming:

Zet je reisbureau of reismerk op de kaart

Wil jij graag aansluiten bij dit uniek samenwerkingsproject?
Contacteer ons en krijg als reiskantoor een gebruiksklare mogelijkheid voor direct marketing naar (potentiële) klanten.

Of communiceer je aanbod – als vakantieaanbieder – heel gericht, op een aantrekkelijke, betaalbare manier naar de eindklant.

Andere artikels

Een goede website voor reisagenten? Die is even overtuigend als jezelf!

Op zoek wat een goede website voor reisagenten nodig heeft om te overtuigen? KoomBana Bay geeft 3 tips om …

Een nieuwe website voor je reisbureau laten maken? 3 Praktische tips.

Is het tijd om een nieuwe website voor je reisbureau te laten maken? We geven 3 tips voor een succesvolle …

Waarom je de website van je reisbureau moet vullen met relevante inhoud

Je website gevuld krijgen en hem ongoing up-to-date houden met relevante inhoud is als reisbureau vaak een grote uitdaging… …