Facebook voor reisbureaus: 5 tips

Van alle beschikbare platformen is Facebook nog steeds het populairste. Het biedt eindeloze mogelijkheden voor reisbureaus. We geven je graag 5 tips voor je Facebook marketing.

Facebook voor reisbureaus
Zaakvoerder Axel De Corte
Door Axel De Corte
Leestijd: 5 minuten
29 maart 2022
Dit artikel delen:

Facebook heeft het voor bedrijven makkelijker gemaakt om trouwe volgers te genereren door relevante inhoud, foto’s en video’s te delen. 

Als reisbureau kan je Facebook gebruiken om reisaanbiedingen te delen, mensen te inspireren om te gaan reizen en nieuwe bestemmingen te ontdekken. Maar het hoofddoel blijft vooral om te zorgen dat ze hun volgende vakantie bij jouw reiskantoor te boeken natuurlijk.

5 handige tips om Facebook succesvol te gebruiken voor je reisbureau

Promoot niet enkel reisaanbiedingen

Het eerste waar je aan denkt om op Facebook klanten aan te trekken, is het promoten van speciale aanbiedingen, kortingen of andere promoties in de kijker.  Dit is zeker een belangrijk deel om de aandacht van je volgers te trekken.

Tip: deel reispromoties steeds met een link naar je eigen website. Zo blijf je top-of-mind bij geïnteresseerde reizigers.  Facebookposts met een link doen het trouwens twee keer zo goed als een gewone post. (bron: Facebook)

Maar hou je feed ook interessant en levendig door het delen van niet promotionele content. Facebook is nog steeds een sociaal media platform. Vaak doen posts over de verjaardag van een medewerker, een blik achter de scherm van je reisbureau … het beter dan pure reclame. Zo verzeker je dat je pagina de moeite blijft voor je volgers om af en toe een kijkje te komen nemen. 

Deel bijvoorbeeld ook eens reisinpiratie. Aan de hand van verschillende thema’s, zoals “de goedkoopste reisbestemmingen”, ongerepte en minder verkende plekken, populairste reisplekken, mooiste steden, watervallen, aansprekende landschappen , avontuurlijke reizen … kan je de interesse wekken van potentiële vakantiegangers.

Deel door gebruikers gegenereerde inhoud

Wanneer je klanten getuigenissen, recensies, foto’s of zelfs videofeedback delen, hou die dan niet voor jezelf. Deel het (mits toestemming) met je andere volgers, dit stimuleert de interactie, je geloofwaardigheid en het vertrouwen in je reisbureau. 

Moedig klanten ook aan om je toe te staan enkele van hun reisfoto’s, video’s of ervaringen op je pagina te delen. En deel je dankbetuigingen met hun vriendenkring door hen te taggen in je bericht. Dat vergroot meteen je zichtbaarheid.

Kondig aankomende evenementen aan

Als je binnenkort een evenement hebt, zoals reisbeurs, presentatie, jaarmarkt … Laat dit dan weten aan je klanten met een evementenpagina. 

Voer wedstrijden of enquêtes uit

Gebruiken Facebook om wedstrijden, enquêtes of opiniepeilingen te houden om de betrokkenheid van je klanten met je pagina te vergroten. Wanneer mensen meer met je reisbureau bezig zijn, zullen ze ook eerder aan je denken en rekening met je houden bij het nemen van reisbeslissingen.

Dit zijn dan ook leuke manieren om potentiële reisaanvragen te stimuleren, nieuwe volgers te krijgen en je bereik uit te breiden naar mensen die jouw toekomstige klanten kunnen worden.

Maak ook een Facebook-groep

Ook een kosteneffectieve manier om je reisbureau te presenteren aan een veelbelovend publiek is door een eigen Facebook-groep te creëren en je bestaande klanten en prospects uit te nodigen.

Zo kunnen ze als reizigers informatie uitwisselen en leuke, nuttige discussies aangaan. Wees zelf betrokken en actief in die discussies. Door vragen te beantwoorden en je kennis te delen vergroot je je zichtbaarheid en het stelt je in staat om uw expertise te laten zien. 

Past Facebook in jouw optichannel aanpak?

Misschien past Facebook als klantenkanaal wel in jouw optichannel aanpak.

Optichannel betekent dat je kiest voor de marketingkanalen waar je klanten op te vinden zijn. En de kanalen waar je bewust zelf op inzet en het beste kan beheersen. Lees hier meer over de optichannel aanpak.

Doe je reisbureau nog meer opvallen bij je klanten. Zowel online en offline.

Andere artikels

Maak je eigen wenselijke toekomst voor je reisbureau of reismerk

Als je droomt van je ideale reisbureau of reismerk, hoe zou dat er dan uitzien? Een vraag die op …

Verjaardagstrip Parijs 10 Jaar KoomBana Bay

Ter gelegenheid van de 10e verjaardag van KoomBana Bay gingen we naar Parijs met een fijn gezelschap van partners …

Bouwstenen voor reisagenten uit OpVakantie! zomer 2024

Handig overzicht van alle inhoudelijke bouwstenen van OpVakantie! editie zomer 2024. Klik verder naar het aanbod van de deelnemende …