Een nieuwe website voor je hotel of B&B laten maken? 3 Praktische tips.

Is het tijd voor een nieuwe website voor je hotel of B&B? We geven drie bruikbare tips voor een succesvolle website.

Zaakvoerder Axel De Corte
Door Axel De Corte
Leestijd: 5 minuten
4 februari 2022
Dit artikel delen:

Je bestaande website is meer dan ooit een essentieel verlengstuk van je hotel. Maar kan je bestaande website nog voldoende beantwoorden aan de hedendaagse noden van je gasten? Of ben je als moderne gastheer wel nog tevreden van je website?

Websites voor hotels en B&B's: nog steeds noodzakelijk

Is je website gebruiksvriendelijk genoeg voor je gasten?

Is je website gevuld met relevante en recente content? En kunnen gasten makkelijk contact opnemen, foto’s van de kamers bekijken of een boekingsaanvraag indienen?

Kan je zelf makkelijk je website aanvullen en onderhouden?

Ben je niet altijd zeker van een positief antwoord op deze vragen? Dan is het misschien toch tijd voor een nieuwe website voor je hotel.

Heeft je hotel of B&B eigenlijk wel nog een website nodig?

Met talrijke uitbaters die ook zakelijke accounts starten op sociale media, is er geen twijfel mogelijk dat platformen zoals Instagram, Facebook, TikTok en LinkedIn essentieel zijn geworden voor de marketing en verdere groei van hotels B&B’s.

Een nieuwe website voor Peru Quechua's Lodge, een unieke lodge in de Sacred Valley in Peru. Niet alleen een online visitekaartje, maar ook een krachtige marketing- en communicatietool.

Hoewel accounts voor sociale media zeker krachtige hulpmiddelen zijn voor je hotel, is er waarde in een website die sociale media gewoon niet kunnen bieden.

Een eigen website voor je hotel heeft een waarde die sociale media gewoon niet kunnen bieden.

Een nieuwe website moet aangepast zijn aan jouw noden én die van je gasten

Noden als hotel & B&B

Noden van je gasten

Door de coronacrisis werd je website meer dan ooit een essentieel verlengstuk van je hotel. Het is dan ook dé manier geworden hoe klanten je altijd kunnen bereiken en bezoeken.

Zorg voor een overzichtelijke pagina met foto’s van de kamers en de faciliteiten. Je gasten willen weten hoe je hotel eruitziet voor ze overgaan tot boeken. Maak van je website de digitale toegangsdeur naar je hotel of B&B.

Je website heeft relevante inhoud nodig. Want dat zorgt voor resultaten.

Vandaag zijn structuur en inhoud – of content – erg belangrijk voor de website van je hotel. 

Zeker voor een website die bedoeld is als online visitekaartje en 24/7 de digitale toegangsdeur is tot je hotel of b&b. 

De juiste content en structuur op je website zorgen voor:

Zorg dus zeker dat je je website gevuld krijgt en hem ongoing up-to-date kan houden met relevante inhoud. Want dat is vaak nog de grootste uitdaging.
 
Ontbreekt het je gewoon aan tijd, met als mogelijk gevolg dat je ‘nieuwe’ website pas maanden later online raakt? Of krijgt je website over een lange periode geen nieuwe inhoud, waardoor hij verouderd aanvoelt?

Neem je online business serieus en zorg voor voortdurende verbetering

Alle grote, succesvolle internetspelers verbeteren hun online business voortdurend. Omdat ze beseffen dat een website niet zomaar een website is. Je website is je business.

Tijd dus om het achterliggende proces dat die bedrijven zo succesvol maakt over te nemen: onderzoeken, experimenteren en meten. Elke dag opnieuw.

Omdat alles altijd beter kan.

Vakantie te paard voor de aanpassingen.

Doe je hotel nog meer opvallen bij je gasten. Zowel online als offline.