4 Content Marketing KPI’s die de moeite waard zijn om te volgen als reisprofessional

Het gebruik van KPI’s wordt zelden gebruikt in contentmarketing. Maar met deze 4 content marketing kpi’s, krijg je als reisprofessional sneller inzicht om betere resultaten te halen met je content.

Content Marketing KPI
Zaakvoerder Axel De Corte
Door Axel De Corte
Leestijd: 5 minuten
31 mei 2023
Dit artikel delen:

Aan de slag met Content Marketing KPI's

Het gebruik van KPI’s is een concept dat zelden wordt gebruikt in contentmarketing. Maar wanneer je het toepast, krijg je snel een beter inzicht waarop er moet worden gefocust om de gewenste resultaten te bereiken met je content.

Maar je bent hier natuurlijk voor die specifieke voorbeelden. Hier zijn 4 content marketing-KPI’s die volgens ons de moeite waard zijn om te volgen:

Keep People Informed

Informeer je je doelpubliek voldoende én correct?

Contentmarketing gaat erom informatie te verstrekken aan je doelgroep op een boeiende en nuttige manier. Dit om de geloofwaardigheid van je reismerk op te bouwen, autoriteit binnen je branche te vestigen en misschien zelfs je verkoopscijfer te verhogen. 

Maar het is niet alleen belangrijk om inhoud te creëren, het is cruciaal om ervoor te zorgen dat deze informatief, voldoende en correct is. Zeker in deze tijden van “fake news” en AI generated content.

Een belangrijke overweging die je moet maken als reisprofessional is het grondig onderzoeken van je onderwerpen om te garanderen dat de informatie die je geeft correct en up-to-date is. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de inhoud voldoende is om de eventuele vragen van je doelpubliek te beantwoorden.

Uiteindelijk is het leveren van informatieve en correcte content essentieel in je contentmarketingstrategie voor het opbouwen van vertrouwen bij je doelgroep en kan het op de lange termijn helpen bij het laten groeien van je reismerk.

Keep People Involved

Betrek je jouw doelpubliek genoeg?

Om je doelpubliek betrokken te houden zal je, nadat je al die waardevolle inhoud hebt gemaakt, die moeten delen op verschillende sociale media kanalen zoals Facebook, Twitter, LinkedIn of Instagram. Je kan je inhoud ook promoten via betaalde advertenties om een nog groter publiek te bereiken.

Regelmatig en consistent posten is de eerste stap om te zorgen voor meer betrokkenheid. Regelmatig posten zorgt er ook voor dat je top of mind en aanwezig blijft in de feeds van je volgers. Het helpt ook bij het opbouwen van hun merkidentiteit en geloofwaardigheid. 

Probeer een consistente postplanning te handhaven, aangezien onregelmatig posten kan leiden tot een afname van betrokkenheid en volgers. Het is misschien de moeite waard om een contentkalender te maken en regelmatige posts van tevoren te plannen om een consistent en frequent aanwezigheid op sociale media te garanderen. (Tip of maak gebruik van onze kant-en-klare posts)

Vergeet ook zeker niet om rechtstreeks in contact te komen met je doelpubliek door hun opmerkingen te beantwoorden, hun vragen te beantwoorden en hun noden aan te pakken. 

Moedig hen ook aan je content te delen met hun eigen netwerk.

Door deze strategie te implementeren, kan je een trouwe aanhang creëren en je bekendheid van je reismerk nog meer vergroten via sociale media.

Keep People Interested

Is het voldoende interessant voor je doelpubliek?

Het creëren van interessante inhoud die boeiend en waardevol is voor je doelgroep is een cruciaal element van elke succesvolle contentmarketingstrategie.

De eerste stap om dit te bereiken is grondig onderzoek te doen naar de doelgroep van je reismerk. Hierdoor kan je hun behoeften, uitdagingen en interesses begrijpen en je inhoud overeenkomstig aanpassen.

Zodra je deze informatie hebt, is het essentieel om een contentstrategie te ontwikkelen die niet alleen aan hun behoeften voldoet, maar ook je merk presenteert als een expert in de branche. Daarnaast zal het creëren van inhoud die visueel aantrekkelijk, gemakkelijk te lezen en deelbaar is, de aantrekkingskracht ervan op je doelgroep vergroten.

Tot slot is het belangrijk om je te blijven inzetten voor het consistent produceren van nieuwe en originele inhoud die aansluit bij de pijnpunten van je doelgroep en praktische oplossingen biedt. Daardoor kan je inhoud creëren die resoneert met je doelgroep, de betrokkenheid vergroot en uiteindelijk meer conversies kan genereren.

Keep People Inspired

Raakt je doelpubliek geïnspireerd door je content?

Het inspireren van je doelpubliek met goed geschreven en visueel verbluffende inhoud kan het verschil maken in je content marketing resultaten. Het kan leiden tot hogere betrokkenheidscijfers, meer shares, verhoogde merkbekendheid en  hogere conversieratio’s. 

Zorg dus dat je inhoud inspirerend, educatief en prikkelend is. 

Content marketing gaat erom aandacht te trekken, klanten te inspireren en relaties op te bouwen. Visueel aantrekkelijke en deskundig geschreven content gaan hand in hand als het gaat om het boeien van een publiek, het overbrengen van je boodschap en het aanmoedigen van actie. 

Om dit te bereiken kan je ervoor zorgen dat je een mix van visueel verbluffende afbeeldingen, video’s of infographics gebruikt, samen met deskundig geschreven tekst.

Marketing KPI's

Meer weten over Marketing KPI's?

Marketing Key Performance Indicators (KPI’s) zorgen dat je de progressie naar je strategische marketingdoelstellingen kan meten. Focussen op de juiste doelen en het kiezen van de meest geschikte marketing-KPI’s voor je reismerk is essentieel voor het slagen van je marketingstrategie.

Enkele klassieke voorbeelden van traditionele marketing kpi’s zijn:

Verkoopsstatistieken

Verkoopstatistieken weerspiegelen rechtstreeks de groei van uw bedrijf, waardoor dit de meest eenvoudige KPI is. Welke financiële maatstaven het meest logisch zijn om te meten hangt af van je bedrijfsmodel en planning.

Share of Voice

Share of Voice (SOV) is van oudsher een maatstaf voor je advertentieaandeel in vergelijking met concurrenten. Nu de meeste reismerken echter vechten voor zichtbaarheid op organische kanalen zoals social media en zoeken, kunnen we die definitie verbreden naar hoe zichtbaar uw merk is in de markt.

Dit is een uitstekende marketing-KPI omdat er een sterke relatie bestaat tussen SOV en marktaandeel. Zodra uw SOV hoger is dan uw marktaandeel, creëert u overtollige SOV (eSOV). Uw marktaandeel zou op de lange termijn in dezelfde richting moeten volgen’

Klanten acquisitie

Het versnellen van de groei van het gebruikersbestand betekent niet noodzakelijkerwijs meer winst, maar het heeft implicaties die veel verder gaan dan enige financiële maatstaf.

Net Promoter Score (NPS)

Net Promotor Score (NPS) geeft klanttevredenheid en loyaliteit weer op basis van hoe waarschijnlijk het is dat ze je reisproduct of reisdiensten aan anderen aanbevelen.

Vergeet ijdelheidsstatistieken

Alle goede marketing-KPI’s zijn rechtstreeks gekoppeld aan groei. Vergeet ijdelheidsstatistieken en alles willen volgen omdat het “moet”.  Dat werkt contraproductief. 

Ken je doelen, meet ze goed, pas het “less is more”-principe toe en dan ben je zeker op de goede weg.

Andere artikels

Een goede website voor reisagenten? Die is even overtuigend als jezelf!

Op zoek wat een goede website voor reisagenten nodig heeft om te overtuigen? KoomBana Bay geeft 3 tips om …

Een nieuwe website voor je reisbureau laten maken? 3 Praktische tips.

Is het tijd om een nieuwe website voor je reisbureau te laten maken? We geven 3 tips voor een succesvolle …

Waarom je de website van je reisbureau moet vullen met relevante inhoud

Je website gevuld krijgen en hem ongoing up-to-date houden met relevante inhoud is als reisbureau vaak een grote uitdaging… …