Instagram voor reisbureaus: gebruik onze checklist

Onze Instagram checklist helpt je alle belangrijke aspecten te onthouden die komen kijken bij het plaatsen van nieuwe content.

Instagram marketing
Zaakvoerder Axel De Corte
Door Axel De Corte
Leestijd: 3 minuten
18 maart 2022
Dit artikel delen:

Instagram is een socialmediakanaal dat alleen maar blijft groeien, veranderen en evolueren met de tijd. Vaak een kanaal dat niet ontbreekt in de optichannelmix.

Het is dan ook makkelijk om meteen op automatische piloot te gaan als het gaat om je Instagram account te beheren. Maar vergeet niet om even je tijd te nemen en een checklist te gebruiken. Die zorgt ervoor dat je nog steeds alle basissen behandelt.

We hebben die lijst al voor je gemaakt, dus je hoeft hem alleen maar af te vinken!

De checklist om niets te vergeten voor de Instagram account van je reisbureau

Zorg ervoor dat je een samenhangend Instagramaccount hebt. Gebruik steeds kwaliteitsvolle foto’s die dezelfde fotografiestijl of filter gebruiken.

Schrijf een makkelijk en snel leesbaar bijschrift. Het liefst met een duidelijke call-to-action. Voeg de juiste accountgebruikersnamen en links toe zodat je volgers meer informatie kunnen vinden.

Vergeet niet de accounts en merken te taggen die je vermeldt in je bericht. Dat helpt de visibiliteit van je reisbureau te maximaliseren.

Tag de locatie in je foto indien van toepassing. Zo weten je volgers meteen hun volgende reisbestemming.

Gebruik hashtags om de vindbaarheid van je account te vergroten. Een mix van populaire en niche-hashtags zijn geweldig om meer betrokkenheid en potentiële reisaanvragen te generen.

Betrek altijd je volgers door te reageren op hun vragen, opmerkingen of berichten.

Deel hun vermeldingen opnieuw naar jouw Stories. Dat bouwt niet alleen een communitygevoel op, maar het is ook geweldig voor loyaliteit aan je reisbureau.

Gebruik Instagram Stories om reisaanbiedingen te teasen, met volgers in contact te komen en meer! Gebruik steeds de linksticker om je volgers door te verwijzen naar je eigen website.

Vergeet ook niet om video op te nemen in je Instagram-contentstrategie. Want het zorgt niet alleen voor de meeste betrokkenheid op Instagram, maar het is ook dé manier om relevante content te tonen en te creëren, door in te spelen op trends op sociale media.

Past Instagram in jouw optichannel aanpak?

Misschien past Instagram als klantenkanaal wel in jouw optichannel aanpak.

Optichannel betekent dat je kiest voor de marketingkanalen waar je klanten op te vinden zijn. En de kanalen waar je bewust zelf op inzet en het beste kan beheersen. Lees hier meer over de optichannel aanpak.

Doe je reisbureau nog meer opvallen bij je klanten.
Zowel online en offline.

Andere artikels

Een goede website voor reisagenten? Die is even overtuigend als jezelf!

Op zoek wat een goede website voor reisagenten nodig heeft om te overtuigen? KoomBana Bay geeft 3 tips om …

Een nieuwe website voor je reisbureau laten maken? 3 Praktische tips.

Is het tijd om een nieuwe website voor je reisbureau te laten maken? We geven 3 tips voor een succesvolle …

Waarom je de website van je reisbureau moet vullen met relevante inhoud

Je website gevuld krijgen en hem ongoing up-to-date houden met relevante inhoud is als reisbureau vaak een grote uitdaging… …