Istafamous door Halloween voor reisprofessionals?

Op donderdagavond 7 november nodigde VAB een select gezelschap reisprofessionals uit voor een unieke halloweentocht in het Park van Beervelde onder begeleiding van de graaf. Om meerdere redenen een bijzonder geslaagde avond.

Axel De Corte

november 8, 2019

Leestijd: 5 minuten

Delen op
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Experimenteren met Heksensoep

VAB trakteert reisprofessionals graag op bijzondere plekken in eigen land. Na de Beach BBQ van afgelopen zomer, kozen we het Park van Beervelde met zijn 25 hectare groot landschapspark en gezellig koetshuis als de place to be voor een begeesterend halloweenevent.

Om eerst wat krachten op te doen was er een gevarieerd halloweenbuffet met heksensoep en geestrijke dranken. De Graaf van Beervelde begeleide vervolgens persoonlijk de avondwandeling doorheen het park. Ook voor hem een primeur die hij met veel plezier uitprobeerde, geheel in lijn met de mindset van een moderne ondernemer. Als je een idee niet uitprobeert kan je er niet van leren.

Leren kijken zonder zaklamp

Als voormalig paracommando, gastheer van de befaamde Tuindagen en man van vele gedaanten ging hij meteen mee in het verhaal. De graaf stond erop dat er geen zaklampen meegenomen werden. Zodat de donkere kanten van het park optimaal tot hun recht konden komen.

Tijdens zijn paracommando-opleiding op Corsica leerde hij kijken in het donker en over de ontwikkeling van nachtvisie. Na enkele minuten wenden onze ogen aan de duisternis, en was het niet meer zo donker als voordien. Een levensles die de graaf ook in zijn eigen onderneming toepast. Soms moet je even je ogen en mindset laten wennen aan een andere manier van kijken in plaats van meteen te concluderen dat je niks ziet. 

Het weer was perfect: een open, maanrijke sterrenhemel, niet te koud en vooral droog! En een gezelschap van dappere reisagenten.

Interessant experiment

De graaf vond de wandeling een interessant experiment voor zijn eigen onderneming. Per slot van rekening is zijn grote kasteelpark ook een potentiële toeristische trekpleister waar duizenden mensen naartoe komen tijdens de Tuindagen.

De rest van het jaar is het er meestal kalm. Een halloweenwandeling door de duisternis van het park was voor hem dus een interessant experiment om zijn park als product eens op een andere manier voor te stellen.

Instafamous?

Opportuniteiten komen niet binnenwaaien, je moet ze zelf zien. Openstaan voor experimenteren zoals de graaf of bakker Dieter kosten vaak niet veel moeite. En zo gaat misschien een compleet nieuwe wereld open.

Zelf zaakvoerder van een kmo zijnde, was de graaf geïntrigeerd door de kenniswisseling met reisprofessionals en gooide hij zelfs enkele digitale uitdagingen op tafel. Voer voor een gezellige discussie.

De avond sloot af met een geïmproviseerde infosessie ‘Start to Instagram’. Elke, Nathalie en Tineke van Jempi Reizen gaven Bruno en Luc van VAB een ludieke introductie in de wereld van deze sociaalnetwerksite. Worden zij straks ook ‘instafamous’?

Hoe kunnen we helpen?

Laat je telefoonnummer achter. We luisteren graag naar je communicatievragen en geven je gericht advies.

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid