Ons reismagazine OpVakantie! da’s duurzaam drukwerk

Net als vele reisaanbieders uit OpVakantie! nemen ook wij een volgende stap in ons duurzaamheidsengagement. Zo krijg jij een ecologisch verantwoord reismagazine.

Zaakvoerder Axel De Corte
Door Axel De Corte
Leestijd: 3 minuten
11 april 2022
Dit artikel delen:

Zoals jij  uit de overload van reismogelijkheden er de kwalitatieve  pareltjes voor je klanten uitpikt, zo gaan wij op zoek – binnen alles wat onvoorwaardelijk duurzaam en volstrekt ecologisch verantwoord is – naar de ‘pareltjes’ waarmee je communicatie de hoogste uitstraling krijgt. En meteen ook de hoogste standaarden krijgt wat duurzaamheid betreft. 

Onze vaste duurzame drukpartner

Voor 100% co2-neutraal drukwerk

We geloven sterk in een nauwe samenwerking met partners waarmee we onze krachten en expertise bundelen. Samen staan we nu eenmaal sterker. Een mooi voorbeeld daarvan is onze drukpartnerWe kiezen reeds jaren bewust voor een KMO van hier die oog voor mens en natuur heeft.
 
Zo zijn we zeker van de kwaliteit en duurzaamheid van het productieproces. Onze partner drukkerij maakt namelijk al jaren gebruik van vegetale inkten, drukt op erkend duurzaam papier. Bovendien gebeurt het drukwerk 100% CO2-neutraal en worden leveringen zoveel als mogelijk geoptimaliseerd. 

En een nieuwe duurzame papiersoort

Circulair en verantwoord geproduceerd

We zien dat de reisaanbieders uit OpVakantie! steeds verder gaan in hun duurzaamheidsengagementen. Ook wij gaan nu nog een stap verder door als standaard papier een van de meest duurzame design papiersoorten te nemen, nl. Arctic Volume.
 
Die keuze van het juiste papier is meer dan ooit belangrijk. De nieuwe papiersoort die we gebruiken, is Cradle to Cradle Certified® Silver, wereldwijd de standaard voor producten die veilig, circulair en verantwoord gemaakt zijn. Want hoe we vandaag producten ontwerpen en maken, vormt de wereld waarin we morgen zullen leven. 

Een papierfabriek verscholen in de Zweedse bossen

In het het hartje van het Zweedse Dalarne, diep verscholen in de bossen, staat de papierfabriek van Grycksbo. Sinds 1740 kent Arctic Paper er een lange traditie in het maken van prachtige papiersoorten. Op een geheel eigen manier maken ze gebruik van een enkel coatingsproces dat het papier een unieke touch geeft en de bedrukbaarheid ervan bevordert.

Door het gebruik van hernieuwbare grondstoffen, milieuvriendelijke productieprocessen en groene energie- en transportsystemen, streven ze om één
van de milieuvriendelijkste papierfabrieken van Europa te worden. Dankzij deze inspanningen werd de fabriek in 2021 bekroond met een Silver level Cradle to Cradle-certificering.

Ken je OpVakantie! nog niet?

Er zijn al meer dan 11 succesvolle edities!

OpVakantie! helpt onafhankelijke reisbureaus en reisorganisatoren, toeristische diensten, cruisemaatschappijen, hotels, airlines … om vakantiegangers te inspireren voor een volgende reis. Dit door inspirerende content aan te reiken als kant-en-klare communicatie. 

Andere artikels

Een nieuwe website voor je reisbureau laten maken?
3 Praktische tips.

Is het tijd om een nieuwe website voor je reisbureau te laten maken? We geven 3 tips voor een succesvolle …

Met marketing nieuwe medewerkers aantrekken voor je reisbureau

Wat is Employer Branding? En hoe helpt het je reisbureau om nieuwe medewerkers aan te trekken? …

De marketing van je reisbureau uitbesteden? Dat biedt voordelen.

Wat zijn de voordelen van je marketing uitbesteden? Kom erachter wat het nut is van marketing voor je reisbureau …