Waarom stijgt de vraag naar 'luxury' Travel Agents?

Travel booking sites zijn voor vele reizigers al enige tijd de nieuwe norm om hun reizen te boeken. Een carrière als reisagent uitbouwen leek het afgelopen decennium dan ook meer en meer met uitsterven bedreigd. Het lot van oerklassieke kantoren mag dan misschien wel beschoren zijn, maar de vraag naar luxury travel agents of moet je nu eigenlijk -gezien het maatwerk- over designers spreken, blijkt (terug) te stijgen. Een trend die we ook zien bij verscheidene van onze dynamische klanten en partners.

Axel De Corte

april 13, 2017

Leestijd: 3 minuten

Delen op

1. Online booking websites werden niet ontwikkeld met een veeleisende reiziger als uitgangspunt.

De meeste vlucht- en hotel booking websites werden ontwikkeld om snel de goedkoopste tarieven en promoties te vinden. Dat is niet meteen het uitgangspunt bij een luxereis op maat. Unieke ervaringen en special requests zijn normaal geworden voor ervaren reizigers. Als reisprofessional kan je hier een geapprecieerde toegevoegde waarden bieden.

2. Luxereizigers worden ‘avontuurlijker’

De combinatie van iets avontuurlijk beleven zonder in te boeten op comfort is een groeiende trend. Vele ervaren reizigers willen ook wel dingen beleven buiten het standaardaanbod. Bovendien betekent luxe niet per definitie meer high-end, maar steed meer ook authentieke, afgelegen bestemmingen en bijzondere ervaringen. De zoektocht naar nieuwe avonturen maakt de gewenste trip complexer. Een ervaren reisagent biedt een geapprecieerde meerwaarde voor een dergelijke trip.

3. en wensen persoonlijk advies van iemand die er geweest is.

Wetende dat je reisagent uit ervaring spreekt en beschikt over partners met contacten ter plaatse, geeft mensen vertrouwen. Bovendien werkt niets zo inspirerend en aanstekelijk als persoonlijke reisverhalen. In combinatie met de klantenkennis die je hebt, ben je als reisagent best geplaatst om een bestemming of activiteit al dan niet aan te bevelen. Het filteren uit de overload aan informatie op maat van je klant is een toegevoegde waarde.

Wetende dat je reisagent uit ervaring spreekt en beschikt over partners met contacten ter plaatse, geeft mensen vertrouwen.

4. En last but not least, ook jongeren gebruiken terug meer de diensten van een vertrouwde reisorganisator.

Het voordeel van zelf online boeken, is dat er omgekeerd ook terug reizigers de toegevoegde waarde van een professionele reisagent ontdekken. Ook jongeren! Het is niet omdat ze onafscheidelijk lijken van hun smartphone dat ze daarom ook graag veel van hun tijd willen besteden aan het uitdokteren en boeken van hun reis. Bellen, mailen, sms’n naar één vertrouwenspersoon die alles regelt in plaats van je plan te moeten trekken op een onpersoonlijke website wordt terug gewaardeerd. Zeker met de toenemende factoren die een reis kunnen verstoren.


Welke toegevoegde waarde kan je als reisprofessional aan de moderne ervaren reiziger nog bieden?

Dat kan o.a. door:

  • specialisatie en ontwikkeling van niche travel services of
  • te pre-selecteren uit de overload aan beschikbare informatie en dit op hapklare wijze te communiceren; 

Hoe goed scoort de website van jouw reisbureau?