De Belgian Tourism Golf Cup 2019: méér dan golfen

Op dinsdag 24 september 2019 organiseerde KoomBana Bay - samen met 13 partners uit de golfgerelateerde toeristische sector - de eerste Belgian Tourism Golf Cup.

Tourism Golf Cup Belgium 2019 00017
Zaakvoerder Axel De Corte
Door Axel De Corte
Leestijd: 6 minuten
26 september 2019
Dit artikel delen:

Met dit co-marketingproject creëerden we een speelveld voor buitenlandse toeristische diensten, hotels en rederijen om hun aanbod vanuit een golfperspectief in de kijker te zetten en interessante Belgische reisorganisatoren en influencers te ontmoeten.

In dit artikel

Zijn jouw klanten op zoek naar de ideale golfvakantie?

De wereld van reizen wordt alsmaar persoonlijker. Reizigers zijn dan ook vaker op zoek naar een vakantie die perfect aansluit bij hun favoriete hobby. Denk maar aan wielerfans die de Mont Ventoux beklimmen, of fervente surfers die de legendarische golf One Eye in Mauritius willen trotseren.

Heel mooi project, volgend jaar willen we zeker en vast opnieuw deelnemen!

Zo dromen ook golfliefhebbers ervan om een balletje te slaan op de mooiste greens van de wereld. Golf is een boeiend perspectief om een bestemming in de picture te zetten. Een interessante manier voor bestemmingen, hotels, rederijen … om kwalitatieve Belgische vakantiegangers aan te trekken. Ook voor jou als reisorganisator kan het een handig aanknopingspunt zijn om klanten te inspireren.

In nauwe samenwerking met Antor Belux organiseerden we op dinsdag 24 september 2019 daarom de eerste editie van Tourism Golf Cup Belgium. Via dit golfevent wilden we een interessant speelveld creëren voor buitenlandse toeristische diensten, hotels en rederijen om Belgische golf-influencers en reisorganisatoren te ontmoeten. En met een golfmagazine vol inspirerende reistips voor 2020 creëerden we een mooi verlengstuk.

Sfeerbeelden en foto's

Superinitiatief in een prachtig kader én met interessante mensen.

Nabeschouwing Golfevent

De dag van het golfevent zelf konden we rekenen op 13 sponsors en 13 teams die de weerelementen dapper trotseerden. Maar het Belgische regenweer kon de pret niet drukken, iedereen ging gretig het terrein op. En met vooral zonnige bestemmingen onder de sponsors, kon het contrast met het weer niet mooier zijn.

Ik was al naar de Dominicaanse Republiek geweest, maar wist absoluut niet dat het zo’n golfwalhalla is. Als golffanaat moet ik dus zeker nog eens terugkeren.

Voor het golfgebeuren zelf kozen we voor Texas Scramble, een golfvariant in team die plezant is voor golfers van alle niveaus. Of je nu een hoge of lage handicap hebt.

We kunnen terugblikken op een uiteenlopend deelnemersveld van occasionele golfliefhebbers tot diehard-spelers. Aan de ene kant toeristische diensten, golfresorts en rederijen. Aan de andere kant reisprofessionals die golfreizen verkopen, en golf-influencers als golfpro’s en bekende Vlamingen.

Interessante selectie van golfliefhebbende reisprofessionals en influencers in één dag kunnen ontmoeten. Dankzij de communicatie-support vooraf, kreeg ik de ideale gelegenheid om goede partners en potentiële klanten ook al ruim vooraf te benaderen.

Met dank aan

Andere artikels

Een goede website voor reisagenten? Die is even overtuigend als jezelf!

Op zoek wat een goede website voor reisagenten nodig heeft om te overtuigen? KoomBana Bay geeft 3 tips om …

Een nieuwe website voor je reisbureau laten maken? 3 Praktische tips.

Is het tijd om een nieuwe website voor je reisbureau te laten maken? We geven 3 tips voor een succesvolle …

Waarom je de website van je reisbureau moet vullen met relevante inhoud

Je website gevuld krijgen en hem ongoing up-to-date houden met relevante inhoud is als reisbureau vaak een grote uitdaging… …

Hoe goed scoort de website van jouw reisbureau?