Reistrends voor zomer 2022

Naast gezellig op restaurant gaan en opnieuw een concert meepikken staat reizen ook hoog op de agenda. We staan opnieuw te popelen om op reis te vertrekken.

Zaakvoerder Axel De Corte
Door Axel De Corte
Leestijd: 6 minuten
7 april 2022
Dit artikel delen:

Na twee zomers met beperkingen willen we volop genieten van onze herwonnen vrijheid. Dat de reisdrang groot is, merken we als reisagenten meer en meer. We plukten een aantal nieuwigheden en verborgen parels uit het nieuwe aanbod van gespecialiseerde Belgische touroperators, luxecruiserederijen, nieuwe resorts, bekende en minder bekende bestemmingen. Je vindt ze gebundeld in een nieuwe editie van ons inspiratiemagazine OpVakantie! En daarin vallen een paar reistrends op.

In dit artikel

1 . Jezelf verwennen heb je verdiend

Corona was een stressvolle periode met veel onzekerheid over de toekomst. Nu er weer meer mogelijk is, grijpen we de kans met beide handen aan om even helemaal te ontspannen. En terecht! We hebben het verdiend om alles te vergeten en enkel aan onszelf te denken, terwijl we baden in luxe.

Ontdek het nieuwe villa-concept van The Ritz-Carlton, Abama in Tenerife. De Villa Club ligt in een geprivatiseerde zone van het hotel en beschikt over ruime suites en villa’s. De ideale plaats om uit te rusten en opgeladen terug te keren.

Of wat dacht je van het zonnige Griekenland voor je – uitgestelde – huwelijkseis? Op het eiland Corfu staat Domes Miramare, A Luxury Collection Resort. Het adults-only luxeresort opende de deuren pas in 2018, maar is voor romantische zielen een waar paradijs. De extra privileges voor een échte verwenvakantie van Pegase maken je vakantie bovendien nog specialer.

2. Opnieuw vliegvakanties, rondreizen

Populaire reisformules zijn terug van weggeweest! We kunnen weer het vliegtuig in om naar je favoriete vakantiebestemming of verre oorden te vliegen. Zo vlieg je vanuit Brussel rechtstreeks naar meer en meer mediterrane bestemmingen, maar ook naar Canada en naar tal van tropische eilanden zoals Curaçao en Tahiti.

Voor cruiseliefhebbers: goed nieuws! Ook rederijen varen opnieuw uit naar mooie cruisebestemmingen. Hou je van riviercruises? Vaar met Rivages du Monde op de Donau en (her)ontdek het culturele erfgoed en smaken van Europa. Of stap aan boord voor een cruise op de Middellandse Zee van de bij Belgen erg geliefde luxeschepen van rederij Seabourn.

Ook rondreizen zijn opnieuw mogelijk. Afrikaliefhebber? Dan is Namibië beslist een aanrader.

3. Bucketlist bestemmingen

Met het vliegtuig raken we opnieuw overal. Dus wordt het hoog tijd om die droomreis na lang wachten te realiseren!

Wat dacht je bijvoorbeeld van een expeditiecruise naar Antarctica? Hapag-Lloyd Cruises heeft in 2019 drie nieuwe expeditieschepen te water gelaten om je in de meest comfortabele en veilige omstandigheden naar het witte continent te brengen.

Of vlieg letterlijk de wereld over naar tropische droomeilanden als Tahiti, Bora Bora en Moorea.

4. Andere manier van reizen

We gaan op een heel andere manier op reis. We zien in dat we niet altijd van her naar der moeten springen, maar ook op ons gemak alles kunnen beleven. Rustig de tijd nemen om je in het land en de cultuur onder te dompelen en gerichter te kiezen wat je wilt zien en wat je overslaat.

Adagio combineert luxe en slow travel: het ene sluit het andere niet uit. Leg in het verlengde heilige jaar de beroemde Camino de Santiago af vanuit Porto, te voet of met de fiets. Onderweg ontdek je de charme van de Minho-streek in Noord-Portugal en van Galicië in Noord-Spanje. ’s Avonds schuif je je voeten onder tafel voor een heuse luxemaaltijd in de ‘paradores’ waar je verblijft.

5. Binnen ons ‘vertrouwd’ Europa

Verre oorden opzoeken kon niet. De coronasituatie dwong ons om het dichter bij huis te zoeken, wat onze goesting om te reizen binnen Europa heeft aangewakkerd. Je hoeft immers niet ver te gaan om pareltjes te vinden.

Zo opende Club Med in mei een gloednieuw resort Club Med Magna Marbella, in Spanje.

Een leuke zomerbestemming op autorijafstand is de Franse Alpen. Het is de perfecte plek voor qualitytime met je gezin en spannende sportactiviteiten in de verfrissende berglucht. Club Med biedt er ook ruime chalet appartementen.

Voor liefhebbers van een actieve vakantie is Slovenië een verrassend alternatief om te ontdekken. Het is geografisch een van de meest veelzijdige landen: mediterrane kusten, karstlandschappen en uitgestrekte vlakten.

Wil je eens iets anders aan de Middellandse Zee? Malta beschikt over een mooie mix van cultuur, geschiedenis en ontspanning.

6. Unieke ervaringen

Meer dan ooit focussen we niet enkel op de bestemming, maar ook op de ervaringen die we op die plaats beleven. We zoeken de bijzonderheden op die in de lijn van onze interesses liggen.

Als wijnliefhebber wil je eens iets anders dan Franse of Spaanse wijn. Wat dacht je van wijn uit Argentinië? Het land behoort tot een van de meest gerenommeerde wijnlanden: ‘The Wine Advocate’ gaf meer dan 30 Argentijnse wijnen een score van 95 punten en hoger.

Of zelf assisteren bij wetenschappelijk onderzoek? Bij rederij PONANT ga je niet enkel op ontdekkingscruise langs de meest afgelegen gebieden op aarde, je krijgt ook de kans om een actieve bijdrage te leveren. Met de wetenschappers aan boord ga je onder andere walvisgeluiden opnemen, koraalriffen analyseren en het gedrag van bultruggen observeren

7. Samen op reis

Wat is leuker dan nieuwe oorden ontdekken met mensen die net zo geïnteresseerd zijn in nieuwe culturen als jij? Samen reizen is altijd gezellig, of het nu een georganiseerde groepsreis of een vakantie met vrienden is. Bovendien hunkeren we naar sociaal contact: het was voor lange tijd niet vanzelfsprekend. Dan is reizen in gezelschap de perfecte oplossing.

Bij zowel Groepsreizen 50 Plus als Rivages du Monde geniet je van vertrek tot aankomst van Nederlandse begeleiding. Bij Rivages du Monde reist zelfs een Balkenlandspecialist mee om boeiende Nederlandstalige lezingen te geven over de hoogtepunten van de riviercruise op de Donau.

Ken je OpVakantie! nog niet?

Er zijn al meer dan 11 succesvolle edities!

OpVakantie! helpt onafhankelijke reisbureaus en reisorganisatoren, toeristische diensten, cruisemaatschappijen, hotels, airlines … om vakantiegangers te inspireren voor een volgende reis. Dit door inspirerende content aan te reiken als kant-en-klare communicatie. 

Andere artikels

Een goede website voor reisagenten? Die is even overtuigend als jezelf!

Op zoek wat een goede website voor reisagenten nodig heeft om te overtuigen? KoomBana Bay geeft 3 tips om …

Een nieuwe website voor je reisbureau laten maken? 3 Praktische tips.

Is het tijd om een nieuwe website voor je reisbureau te laten maken? We geven 3 tips voor een succesvolle …

Waarom je de website van je reisbureau moet vullen met relevante inhoud

Je website gevuld krijgen en hem ongoing up-to-date houden met relevante inhoud is als reisbureau vaak een grote uitdaging… …