De impact van print: 5 bewezen voordelen van drukwerk voor reisagenten

Hoewel we in een digitaal tijdperk zitten, betekent niet dat print geen impact meer heeft. We delen 5 bewezen voordelen van drukwerk voor reisagenten.

Zaakvoerder Axel De Corte
Door Axel De Corte
Leestijd: 3 minuten
25 april 2023
Dit artikel delen:

Een digitale nieuwsbrief uitsturen, of een nieuwtje op je website plaatsen … Ze vergen slechts enkele muisklikken en wat getokkel op je toetsenbord, en vormen een essentieel ingrediënt in je marketingrecept. 

Maar eens de wereld ingestuurd, zijn ze foetsie. 

Wat helemaal anders is bij print. 

Klanten krijgen iets materieels in hun handen, iets dat ze bovendien langer kunnen bijhouden. Of dat impact heeft? Amai nog niet! En wel hierom …

In dit artikel

Drukwerk, een uitgelezen kans om je te onderscheiden

Hoewel we in een digitaal tijdperk zitten, betekent niet dat de printmedia geen impact meer hebben. Integendeel, het is de uitgelezen kans om je van je concurrenten te onderscheiden.

Drukwerk als ondersteuning van je reismerk

Organiseer je een infoavond, workshop of ander evenement? Met het juiste drukwerk ondersteun je de visibiliteit en herkenbaarheid van je event. Van beachvlaggen en roll-up-banners, tot uitnodigingen en gadgets …

Affiches, spandoeken en panelen zetten ook de identiteit van je reisbureau of reismerk in de kijker. Ze maken je aanwezig in het straatbeeld. 

Voertuigbelettering verplaatst je communicatie bovendien van de ene naar de andere locatie, met een groter bereik als resultaat.

Ook de binnenkant van je reiskantoor bepaalt je imago, denk maar aan belettering, affiches, interieuraankleding en huisstijldocumenten. Laat ons gerust je ideeën horen, we denken graag met je mee!

Voertuigbelettering verplaatst je communicatie bovendien van de ene naar de andere locatie, met een groter bereik als resultaat.

5 Voordelen van drukwerk voor reisagenten

1. Je brieven worden geopend. En gelezen!

Het internet is overladen met informatie. Online advertenties en digitale nieuwsbrieven worden dus sneller genegeerd.

Maar een brief in de brievenbus, die wordt wél bijna altijd geopend. En gelezen.

2. Kwalitatief drukwerk wekt vertrouwen

Met drukwerk kan je je doelgroep fysiek benaderen. Visitekaartjes, flyers en magazines zijn tastbaar en wekken vertrouwen.

Een slimme manier om bij je doelgroep tot in de huiskamer binnen te geraken.

3. Groter en breder bereik

Offline bereik je andere potentiële klanten dan online.

Bovendien versterken on- en offline communicatie elkaar en zorgen ze voor een verstandige marketingmix.

4. Ook voor wie je nog niet kent

Sinds de GDPR mag je niet langer zomaar (digitale) nieuwsbrieven uitsturen zonder toestemming van de ontvanger. Ongeadresseerd drukwerk heeft die privacy-regels niet en mag je dus wel bus-aan-bus bedelen.

5. Een kans om je te onderscheiden

Bedrijven die enkel en alleen online communiceren, zijn onzichtbaar in de fysieke wereld.

Wie ook offline van zich laat horen, krijgt een extra kans om zich opnieuw te onderscheiden.

Andere artikels

Bouwstenen voor reisagenten uit OpVakantie! winter 2023-2024

OpVakantie! bundelt elke keer de bijzonderheden en nieuwigheden uit het aanbod van de deelnemende reisaanbieders. Hier een beknopt overzicht …
OpVakantie!

Lancering OpVakantie! reismagazine winter 2023-2024

Met de wintereditie van OpVakantie! krijg je weer originele reisinspiratie in handen om je klanten frisse ideeën te geven …

Tennisballentheorie: 3 fouten om te vermijden in je marketingstrategie

Op het eerste zicht hebben tennisballen, marketingstrategie en communicatie niet veel gemeenschappelijk. Toch kunnen we enkele belangrijke lessen leren. …