3 Redenen waarom het nu tijd is om jouw reisbureau website te vernieuwen

Zaakvoerder Axel De Corte
Door Axel De Corte
Leestijd: 4 minuten
21 oktober 2024
Dit artikel delen:

Je bent reisagent en al een tijdje twijfel je: is het tijd om je website een opfrisbeurt te geven? Misschien heb je het gevoel dat je huidige site wel ‘oké’ is, of dat een nieuw design te veel tijd en geld kost. Maar hier is de waarheid: elke dag dat je wacht, verlies je potentiële klanten aan concurrenten die wél investeren in een moderne, converterende website.

Als je blijft twijfelen, is de kans groot dat je al flink wat kansen hebt gemist. De reismarkt is digitaal aan het evolueren, en reisbureaus die achterblijven, missen de boot. Laten we eens kijken waarom nu hét moment is om eindelijk door te pakken.

3 redenen waarom uitstel geen optie meer is

1. Vertrouwen is alles

Klanten kiezen een reisagent die betrouwbaar en professioneel overkomt. Een website die niet meer up-to-date is, wekt geen vertrouwen. Waarom zouden klanten boeken via een site die eruitziet alsof hij in 2015 is gebouwd?

Ze willen weten dat jij expert bent en met de tijd meegaat

Dat vertrouwen begint bij een modern ontwerp, net zoals bij de recent vernieuwde websites van Class Travel, Isis Reizen en Reizen Mahe. Elk van deze reisbureaus zag een verbetering in klantinteractie en aanvragen nadat hun website werd vernieuwd en volledig in lijn werd gebracht met hun huisstijl.

2. Mobile-first is geen hype, het is de norm

Wist je dat gemiddeld 50% van de websitebezoeken tegenwoordig via een mobiel apparaat verloopt? Als jouw website niet mobiel geoptimaliseerd is, loop je bijna letterlijk geld mis. 

De nieuwe sites van Class Travel, Isis Reizen en Reizen Mahe zijn volledig geoptimaliseerd voor mobiel, waardoor klanten in een paar klikken kunnen een reisaanvraag indienen, waar ze ook zijn. 

Een trage of slecht functionerende mobiele site jaagt potentiële klanten weg – en de concurrentie staat klaar om ze op te vangen.

3. Houd je website up-to-date met de nieuwste reiscontent

Een moderne website moet flexibel zijn en je de mogelijkheid bieden om eenvoudig nieuwe reisaanbiedingen en bestemmingen toe te voegen. Klanten verwachten dat jouw aanbod actueel is en dat ze gemakkelijk de nieuwste reizen kunnen vinden. 

De websites van Class Travel, Isis Reizen en Reizen Mahe zijn zo ontworpen dat ze moeiteloos nieuwe content kunnen integreren.

Dit betekent dat je altijd in een paar klikken jouw website kunt updaten met de laatste promoties, populaire bestemmingen en exclusieve deals. 

Zo blijft jouw site relevant en trek je voortdurend nieuwe bezoekers aan.

We merken dat klanten veel langer op onze site blijven en sneller contact met ons opnemen. Onze website is nu echt een visitekaartje van wie we zijn.

Wat kost het je om niets te doen?

Dit is de vraag die je jezelf moet stellen. Hoeveel klanten ben je al misgelopen door je verouderde website? Hoeveel kansen blijven liggen omdat bezoekers afhaken vanwege een trage mobiele ervaring? Elke keer dat iemand wegklikt, betekent dat een gemiste reisaanvraag.

Je kunt het je als reisagent niet veroorloven om achter te blijven in een markt die steeds digitaler wordt. De concurrentie is hevig, en de reismarkt blijft zich snel ontwikkelen. Als jij niet investeert in een nieuwe website, doet je concurrent dat wel – en zij zullen die boekingen binnenhalen.

"Onze nieuwe website heeft ons echt geholpen om meer reisaanvragen binnen te halen. Het mobiele design is een gamechanger. Klanten contacteren ons nu via hun telefoon!"

Wat kost het je om niets te doen?

De vernieuwde websites van Class Travel, Isis Reizen en Reizen Mahe zijn allemaal afgestemd op de huidige standaarden: snel, mobielvriendelijk, in hun unieke huisstijl die vertrouwen opbouwt. En de resultaten spreken voor zich: hogere interactie, meer aanvragen, en tevreden klanten.

Je kunt nu kiezen om nog langer te twijfelen, of je kunt kiezen om te ondernemen en de online ervaring van je reisbureau naar een hoger niveau te tillen.

Wij maken het je makkelijk: we ontwerpen een volledig op maat gemaakte website die perfect past bij jouw merk, en die geoptimaliseerd is om meer klanten aan te trekken.

Tip: Neem vandaag contact met ons op voor een gratis website-analyse en ontdek hoeveel beter jouw site kan presteren.

Andere artikels

Jouw niche in de spotlight: Waarom een website op maat essentieel is voor gespecialiseerde reisagenten

Ben je een reisagent met een specialisatie in bv. cruises, golfreizen, duikvakanties of luxe safari’s? Ontdek waarom een op …

Efficiënte communicatie tijdens drukke periodes: zo doen wij dat voor jou

Ontdek hoe we reisbureaus helpen met efficiënte communicatie tijdens drukke periodes. Van geautomatiseerde e-mailcampagnes tot social media planning, zodat …

Reisagenten zijn terug! Groeiende populariteit bij Millennials en Gen Z

Volgens Business Insider willen Millennials en Gen Z grote reizen maken. Maar die willen ze zelf niet plannen. De …