Black Friday voor reisagenten: hoe je optimaal de promoties kan benutten

Zaakvoerder Axel De Corte
Door Axel De Corte
Leestijd: 2 minuten
16 oktober 2024
Dit artikel delen:

Black Friday is niet langer beperkt tot techwinkels en kledingmerken. Ook de reissector haakt steeds vaker in op dit koopjesfestijn, wat voor reisagenten een unieke kans biedt om meer boekingen te genereren. 

Zowel online als offline communicatie kan effectief worden ingezet om van Black Friday een succes te maken. In dit artikel bespreken we hoe je als reisagent de promoties kan maximaliseren en tegelijkertijd je eigen reismerk kan versterken.

1. Begin vroeg met teasers op social media en e-mail

Als reisagent kan je je klanten voorbereiden op de aankomende deals door vroeg te beginnen met het aankondigen van Black Friday promoties.

Gebruik social media platforms zoals Facebook, Instagram of LinkedIn om nieuwsgierigheid op te wekken. Denk aan countdowns, mysterieuze hints, of sneak peeks van wat klanten kunnen verwachten.

Tip: Maak gebruik van hashtags zoals #BlackFridayDeals, #HolidaySales, en #TravelDiscounts om je zichtbaarheid te vergroten en een breder publiek te bereiken.

Ook via e-mailmarketing kun je teasers uitsturen naar je klantenbestand. Bouw spanning op met e-mails die de voordelen van vroeg boeken benadrukken en geef exclusieve previews van je aanbiedingen voor abonnees.

Personaliseer je mails om klanten te betrekken en zorg ervoor dat ze zich speciaal voelen.

2. Creëer een speciale Black Friday landingspagina

Een SEO-vriendelijke landingspagina specifiek voor Black Friday aanbiedingen is cruciaal. Hier kun je alle relevante aanbiedingen op één plek samenbrengen en zoekmachineoptimalisatie toepassen op trefwoorden zoals “Black Friday reisaanbiedingen”, “goedkope vakanties Black Friday” en “Black Friday reisdeals”. 

Gebruik overtuigende call-to-actions (CTA’s) zoals “Boek nu voor exclusieve kortingen” om bezoekers te activeren.

Heb je een website van KoomBana Bay?

Dan staat deze pagina vast al klaar. Mocht dat niet het geval zijn, contacteer ons. We helpen je graag verder.

3. Betrek ook zeker je offline communicatie

Hoewel online communicatie essentieel is, mag je offline kanalen niet vergeten. Flyers in je reisbureau, posters in etalages en zelfs advertenties in lokale kranten kunnen nog steeds een waardevolle aanvulling zijn. 

Vermeld ook op offline materiaal een QR-code die naar de online aanbiedingen leidt. Zo kun je je offline inspanningen laten bijdragen aan je online zichtbaarheid.

Andere artikels

Waarom slechte reviews net goed zijn voor je reisbureau

in de digitale wereld van vandaag zijn online reviews van groot belang voor bedrijven, ook voor reisbureaus. Vijfsterrenreviews worden …

Reisagenten zijn terug! Groeiende populariteit bij Millennials en Gen Z

Volgens Business Insider willen Millennials en Gen Z grote reizen maken. Maar die willen ze zelf niet plannen. De …

The Cocktailparty Effect: de kracht van personalisatie gebruiken als reisagent

Het Cocktail Party Effect beschrijft ons vermogen om relevante informatie uit een drukke omgeving te filteren, zoals het opmerken …