Inhoudelijke bouwstenen voor reisagenten uit OpVakantie! winter 2024-2025

Handig overzicht van alle inhoudelijke bouwstenen van OpVakantie!-reportages uit de editie winter 2024-2025.

Zelf al benieuwd naar de nieuwe reportages?

Opnieuw een mooie mix reisaanbieders

Aan deze editie van OpVakantie! deden weer 24 reisaanbieders mee. We zorgden weer voor een boeiende mix van nichetouroperators, cruisemaatschappijen, toeristische diensten.

anders dan anders

Met een gastland zo ambitieus als Japan belooft de langverwachte Wereldexpo van Osaka in 2025 een van de meest baanbrekende edities ooit te worden. Voor deze uitzonderlijke gelegenheid heeft anders dan anders twee unieke groepsreizen gepland. Twee onuitgegeven programma’s vol rijke cultuur en weergaloze natuur, inclusief een tweedaags Expo-bezoek: 

Asteria Expeditions

Asteria Expeditions, specialist in reizen buiten het gewone, koos 2 bijzondere typerende bestemmingen uit hun aanbod:

  • Bhutan: mystiek koninkrijk verscholen in de Himalaya (Nederlandstalig begeleide groepsreis)
  • Winters Lapland: een van de laatste wildernissen van Europa en huisspecialiteit van Asteria Expeditions (zowel als Nederlandstalig begeleide groepsreis als individueel)

Beautiful Britain

nieuwe partner

Met Beautiful Britain ontdekken je klanten Groot-Brittannië zoals het bedoeld is. Helemaal ondergedompeld in de verfijnde Britse cultuur, met afternoontea en een vleugje royale flair. Met verblijven in statige kastelen, manorhouses en sfeervolle inns. Maak kennis met hun unieke themareizen in kleine groep met Nederlandstalige begeleiding, en tailormade trips op individuele basis:

Brussels Airport

Met de extra comfortservices van Brussels Airport is de vakantie al begonnen voor nog vóór je klanten op bestemming zijn. 

  • Sneller door de veiligheidscontrole met de Fast Lane Pass
  • Welkom in de lounge met de Lounge Pass
  • Eten en drinken op de luchthaven met Food & Drink Voucher: voordeliger dan ter plaatse afrekenen

Club Med

Uit het aanbod van Club Med selecteerde we 2 vernieuwde resorts:

Curaçao

Winterzon buiten de klassieke bestemmingen? Op Curaçao is het altijd zomer, en vanaf november is het eiland bovendien rechtstreeks bereikbaar vanuit Brussels Airport. In de reportage wijst de Toeristische Dienst van Curaçao de weg naar de heerlijke sfeer in Willemstad en de culturele ontdekkingen en streetart van de Otrobanda-wijk. 

Grecotel

Hoge kwaliteitsnormen, onberispelijke service en inspelen op persoonlijke behoeften. Dat is de filosofie van Grecotel, toonaangevende hotelketen in Griekenland. Uit hun aanbod luxehotels pikten we er vier uit: 

Hapag-Lloyd Cruises

Ongerepte sneeuwlandschappen, omringd door de Noorse en de Baltische Zee. Een cruise door winters Scandinavië is enkel mogelijk per expeditieschip. Uit hun selectie Met Nederlandstaligen Aan Boord presenteert Hapag-Lloyd Cruises:

Holland America Line

Als fjordenspecialist bij uitstek vaart Holland America Line al vele decennia naar de Noorse fjorden. Tussen april en oktober 2025 vaart de rederij maar liefst 26 keer naar onder andere de Noorse fjorden vanuit Rotterdam.

Imagine Travel

Ook in de winter speelt Japan zijn troeven uit. Buiten de klassieke vakantieperiodes zijn de vluchten en verblijven bovendien aantrekkelijk geprijsd. Met bovendien tal van mogelijkheden bij specialist Imagine Travel, zoals deze betaalbare 8-daagse citytrip naar Tokio.

Interhome

Tsjechië wordt steeds populairder bij de Belgen. Afgelopen zomer zag Interhome het aantal vakanties zelfs met 44% toenemen. Het land is dan ook veel meer dan het prachtige Praag. Ontdek bijvoorbeeld het Reuzengebergte: een ideale familiebestemming. Heel betaalbaar en op minder dan 1.000 km van Brussel.

Juntas

Juntas brengt Groepsreizen 50 Plus en Alleenreizenden 50 Plus onder één nieuw reismerk samen. De vertrouwde reisformule voor mensen met wat levenservaring blijft daarbij onveranderd. In hun reportage presenteren ze hun Nederlandstalig begeleide all-inclusive strandvakanties voor single 45-plussers naar de Canarische Eilanden:

Live To Travel

Live To Travel stelt zijn nieuwe bestemming Qatar voor. Culturele parel in het Midden-Oosten. En behalve een leuke vakantiebestemming op zichzelf, is Qatar ook een ideale stopover-bestemming voor verre reizen naar Afrika, de Indische Oceaan en Oceanië. Nog meer stopover-ideeën vind je op hun blog.

Ninamu

Zijn je klanten liefhebber van intrigerende culturen én ongerepte natuur? Met Aziëspecialist Ninamu beleven ze een unieke privé-rondreis van 16 dagen naar Bali en de Kleine Sunda-eilanden. Een perfecte mix van avontuur, ontspanning, natuurschoon en de unieke Balinese hindoecultuur.

Oceania Cruises

Een deugddoende vakantie is dé manier om lichaam en geest weer helemaal in balans te brengen. Daarom heeft Oceania Cruises een onweerstaanbare formule ontwikkeld: ‘Aquamar’. Een meesterlijk recept gestoeld op vier essentiële ingrediënten voor een onvergetelijke wellness-ervaring op zee, in de breedste zin van het woord.

Pegase

Je klanten een prachtige selfdrive door Zuid-Afrika zonder eindeloze verplaatsingen bezorgen? Op basis van de individuele bouwstenen van Pegase Tailored puzzel je in behapbare etappes hun gedroomde rondreis in elkaar. De voorgestelde selfdrive van Kaapstad naar Port Elizabeth langs de iconische Tuinroute mét safari is een uitstekend voorbeeld van de mogelijkheden. Net als de bijzondere verblijven Tsala Treetop Lodge en Gorah Elephant Camp.

PONANT

Aan boord van de splinternieuwe catamaran Spirit of Ponant beleven je klanten een dobberende droomvakantie vol superlatieven. Perfect om de ongerepte stranden en paradijselijke eilanden van de Seychellen in de meest exclusieve vrijheid te verkennen. Met een toegewijde crew tot uw dienst. Boek een suite op een van de geplande afvaarten of huur het schip in zijn geheel af.

Rivages du Monde

Langs de kronkelende Douro en zijn befaamde wijnvallei valt veel te proeven en te ontdekken. Voor wie de regio nog dieper wil leren kennen, is er de formule van Rivages du Monde. Een fascinerende 8-daagse riviercruise langs de Douro met Nederlandstalige begeleiding, voordrachten en excursies.

Riverside Luxury Cruises

nieuwe partner

Nog maar één jaar te water en nu al een van de beste riviercruisemaatschappijen van Europa. Met de komst van Riverside Luxury Cruises brengt Seaside Collection hun jarenlange hospitality-ervaring van de steden en de zee nu ook naar de rivieren van Europa. Hun grote routes zijn opgedeeld in hapklare stukken, met veel instapdata voor flexibele cruises van drie, vier of vijf nachten, zoals dit 5-daagse programma over de Donau van Wenen naar Boedapest.

Silverjet

Bij luxespecialist Silverjet selecteerden we in Marrakech twee riante riads binnen de ommuurde medina en één luxe villaresort er net buiten. En uit hun aanbod op Mauritius stellen ze twee LUX* Resorts & Hotels voor.

Marrakech:

Mauritius:

Silversea

nieuwe partner

Na Silver Nova in 2023 startte zusterschip Silver Ray afgelopen zomer aan zijn maiden season. Het tweede schip binnen de weergaloze Nova-klasse van luxerederij Silversea. De twee zusterschepen kennen werkelijk hun gelijke niet. Het baanbrekende design zorgt voor een buitengewoon ruimtegevoel en ononderbroken uitzichten waar je ook bent.

Tooku

Tooku pakt uit met een gloednieuwe bestemming in hun aanbod: Guatemala. Waar adembenemende natuurschappen, koloniale geschiedenis en de eeuwenoude geheimen van de Maya’s samensmelten. Tijdens de 14-daagse rondreis ‘Mi Bella Guatemala’ leeft de verloren Mayabeschaving zelfs voelbaar verder in de lokale gemeenschappen.

Travel Sensations

Bangkok, Chiang Mai en Khao Sok … Trekpleisters als deze staan zonder twijfel op elk verlanglijstje naar Thailand. Maar wie reist met bestemmingsspecialist Travel Sensations, krijgt daar nog tal van verborgen parels bovenop. Een greep uit de mogelijkheden … 

Travelworld

Een verstopt paradijs, op slechts een uurtje rijden van het bekendere Dubai. Benieuwd wat bestemming Ras Al Khaimah zo bijzonder maakt? In de reportage van verre-reizenspecialist Travelworld vertelt Midden-Oosten-expert Lieven Bossaert er alles over. Want of je klanten nu op zoek zijn naar natuur, avontuur, ontspanning of een stukje geschiedenis, Ras Al Khaimah heeft het allemaal!

Zaakvoerder Axel De Corte
Door Axel De Corte
Leestijd: 7 minuten
19 september 2024
Dit artikel delen:

Andere artikels

Bied meer dan alleen vanille reizen: het Ice Cream Principle voor reisagenten

Ontdek hoe je als reisagent met het Ice Cream Principle je aanbod kan vernieuwen en klanten kan inspireren. Maak …

Jouw reismagazine OpVakantie! da’s duurzaam drukwerk

Ook wij nemen een volgende stap in ons duurzaamheidsengagement. Voor jouw ecologisch verantwoord reismagazine. …

Duurzaam ondernemen: de kracht van slimme communicatie voor reisagenten

Duurzame initiatieven in de reisindustrie zijn niet alleen goed voor het milieu, maar dragen ook bij aan het welzijn …