Met marketing nieuwe medewerkers aantrekken voor je reisbureau

Wat is Employer Branding? En hoe helpt het je reisbureau om nieuwe medewerkers aan te trekken?

Zaakvoerder Axel De Corte
Door Axel De Corte
Leestijd: 3 minuten
17 juni 2022
Dit artikel delen:

Net zoals binnen vele sectoren heerst ook in de reissector een ware ‘war for talent’. Net zoals het aantrekken van nieuwe klanten schuilt er ook een uitdaging in het aantrekken van nieuwe medewerkers en het behouden van bestaande medewerkers.

Voor marketingcommunicatie bij KMO’s in de reissector dient de focus dan ook te liggen op het professioneel positioneren van het bedrijf bij potentiële medewerkers en op interne communicatie naar de bestaande medewerkers.

Echter: op vandaag is er bij nogal wat reisbureaus nauwelijks werk gemaakt van bovenstaande communicatie. Zodra er openstaande vacatures zijn moet het bedrijf dan ook een inhaalbeweging maken op vlak employer branding, de algemene benaming voor professionele communicatie en positionering naar potentiële en bestaande medewerkers toe.

Wat is employer branding?

De term ‘employer brand’ betekent letterlijk ‘werkgeversmerk’. Employer branding staat dan ook voor de strategie en de acties waarmee je continue werkt aan het imago van je reisbureau richting (vooral potentiële) medewerkers.

Professionele employer branding is onontbeerlijk voor elk bedrijf dat op zoek moet naar nieuwe medewerkers. Voor heel wat KMO’s in de reissector is die zoektocht bijna permanent te noemen, zij zullen employer branding dan ook stevig moeten verankeren in hun bedrijfscommunicatie.

Volledige info over je reisbureau

Potentiële medewerkers kunnen reageren op een openstaande vacature, ze kunnen actief benaderd worden door of ze kunnen spontaan solliciteren bij je reisbureau. 

Wat het scenario ook is: potentiële kandidaten zijn niet alleen geïnteresseerd in de functie, ze willen minstens even graag zo volledig mogelijk informatie over je kantoor:

Is er een klik?

Net zoals een potentiële klant op verkenning gaat doorheen je communicatie, zal een potentiële medewerker dat ook doen. Hij/zij zal je website ongetwijfeld meerdere keren bezoeken, zal in diverse bedrijfsmatige LinkedIn-profielen duiken of zal je bedrijf beginnen volgen via sociale media.

Tijdens deze zogenaamde ‘candidate journey’ wil een potentiële medewerker een ‘klik’ met het bedrijf voelen. Wacht dus niet tot een kandidaat in persoonlijk gesprek gaat om je bedrijf professioneel te positioneren bij de kandidaat. Vooraf kan je heel wat ideale kandidaten verliezen omdat je bedrijfsimago niet aantrekkelijk genoeg is.

Helemaal zonde als je het tegendeel zou kunnen bewijzen tijdens een persoonlijk gesprek omdat je bedrijfsverhaal wel stevig staat maar je hebt nagelaten om dat naar de buitenwereld toe juist te communiceren.

Wat kan je als reisbureau doen om je employer branding te verbeteren?

Is het bovenstaande programma ingevuld? Mooi zo. Dan kan je in een volgende fase kunnen denken aan een doorgedreven employer branding programma dat bijvoorbeeld bestaat uit:

Nieuwe medewerkers aantrekken voor je reisbureau met employer branding?

Andere artikels

Excess Share of Voice: hoe je onderneming kan groeien door meer te communiceren

Waarom je – zelfs in tijden van crisis of recessie – je marketing- en communicatieuitgaven niet moet verlagen. En …

Communiceer eens niét vanuit de prijs. Kies je troeven als reisagent.

Prijs is slechts één van vijf factoren op basis waarvan consumenten beslissen om al dan niet een product of …

De reisagent, ook influencer. 6 Concrete tips om er voordeel uit te halen.

Beste reisagent, ook jij bent een influencer. Haal er dan ook je voordeel uit. Enkele technieken en tips om …