70 Jaar toeristische dienst Spanje in België

Een verjaardag om te vieren

Zaakvoerder Axel De Corte
Door Axel De Corte
Leestijd: 5 minuten
7 mei 2021
In opdracht van
Dit artikel delen:

De Spaanse Dienst voor Toerisme in Brussel viert zijn 70e verjaardag. We maakten speciaal voor deze gelegenheid een verjaardagsmagazine. Een boeiend, leerrijk project en een interessant voorbeeld van content marketing zowel on- als offline.

Met een eigen magazine

De creatie van een eigen magazine laat toe om originele content te creëren die we nadien op verschillende manieren kunnen publiceren en gebruiken. 

Uiteraard in de eerste plaats voor de opmaak van een magazine, waarvan de content meteen ook digitaal gebruikt kan worden voor newsletters, social media, persberichten, … 

Van concept tot gedrukt versie

Interviews en informatie verzamelen

Eens de storyline bepaald is, de pagesetting en de krijtlijnen van het magazine vastliggen, dienen we informatie te verzamelen. Aangezien we als communicatiebureau 200% gespecialiseerd zijn in toerisme, kennen we alle stakeholders in de Belgische reissector

Vaak werken we al samen. We kunnen dan ook makkelijk de juiste deuren openen en de gewenste personen persoonlijk contacteren.

Wat we deden voor Spanje

We brachten niet alleen de pioniers van gisteren in kaart, maar keken ook naar de spelers vandaag, die mogelijk de pioniers voor de toekomst zijn. En vandaag zijn ook influencers alsmaar belangrijker. Daarom bekijken we de zaken ook altijd eens ruimer. 

Voor deze opdracht contacteerden we daarom niet alleen Bart Brackx en Wim Desmet, maar ook Viviane Devilder -een van de eerste Jetair hostessen in Benidorm- of Jordy Sjongers van Summer Bash -een pionier voor de toekomst?- en o.a. onze bondscoach Roberto Martinez. 

Da’s wat we altijd doen. De zaken ook eens anders bekijken. Zo hebben we intussen een interessant netwerk aan contacten uitgebouwd, waaronder vele bekende personen, die we enkel heel gericht contacteren. 

Op zoek naar een budgetvriendelijke oplossing voor je eigen magazine?

Betrek je leveranciers en lokale partners. We helpen je graag op weg. Of doe mee met ons communicatieproject OpVakantie!

Teksten uitschrijven en opmaak

Eens de assets verzameld zijn conform de vastgelegde storyline, gaat onze copywriter aan de slag. Teksten voor magazines worden zo geschreven dat ze met een aantrekkelijke lay-out makkelijk zappend gelezen kunnen worden. 

Gevatte titels, inspirerende introtekstjes, intrigerende quotes, sprekende foto’s, een overzichtelijke lay-out … dienen om de aandacht te trekken en mensen aan te zetten tot het lezen van meer informatie, het opnemen van contact, het surfen naar je website… 

Want da’s uiteindelijk toch de bedoeling van communicatie: de aandacht trekken, informeren en vroeg of laat interactie uitlokken.

Wat we deden voor Spanje

We verzamelden heel wat input. Bedoeling was om het vooral makkelijk leesbaar te houden. Per slot van rekening is het geen wetenschappelijk naslagwerk, maar een verjaardag in bijzondere omstandigheden.

 Met short copy en heel wat foto’s uit de oude doos maakten we op een eigentijdse manier aantrekkelijke tijdslijnen, kernachtige testimonials, … Want één treffende visual zegt nog altijd meer dan duizend woorden.

Uiteindelijke bedoeling was vooral om op deze manier dankbaarheid te tonen naar de Belgische reissector voor het mooie gezamenlijke succesverhaal en tegelijk een teken van hoop uitsturen voor de toekomst nu reizen stilaan terug op gang komt. En gezien de jarenlange banden tussen onze landen zal Spanje ongetwijfeld een belangrijke vakantiebestemming zijn bij de heropstart. 

En last but not least. Zorgden we meteen ook voor een taalwissel in het Frans

Druk en verdeling

Als communicatiebureau gespecialiseerd in toerisme ontzorgen we onze klanten van A tot Z. Eens het magazine gecreëerd is, kunnen we ook zorgen voor kwalitatief drukwerk en een passende verdeling: B2B distributie of B2C huis-aan-huis bedeling of direct mailing.

 Afhankelijk van de gewenste doelgroep en het beschikbare budget, zorgen we voor de gepaste uitstraling en gewenste distributie.

Wat we deden voor Spanje

We maakten een selectie van Nederlandstalige en Franstalige reisagenten en Belgische reisbedrijven voor wie Spanje in hun aanbod zit. Samen met een begeleidend schrijven stuurden we 5 exemplaren van het verjaardagsmagazine naar elk adres. 

Het saldo leverden we bij de Toeristische Dienst van Spanje in Brussel zodat ze dit doorheen het jaar ook kunnen verdelen per post en op events en workshops die hopelijk binnenkort terug mogelijk zijn. 

We zorgden meteen ook voor een digitale verspreiding naar ons e-mailbestand van reisprofessionals via een dedicated newsletter en een persbericht dat we versturen naar alle Belgische media, reisjournalisten en bloggers.

Bereik 70% van de klanten die je nieuwsbrief niet gezien hebben.

Wens je zelf ook een magazine voor een bijzondere gelegenheid zoals een x-jarig bestaan of om je klanten ook offline te inspireren? Onderschat de impact van inspirerend drukwerk niet, zeker als je het persoonlijk naar je klanten stuurt. Je kan op deze manier de 70% klanten bereiken die je digitale nieuwsbrieven niet gezien hebben. 

Hoe goed scoort de website van jouw reisbureau?